Čtení na 4 min 27 Bře 2019

4 JARNÍ TRENDY, S KTERÝMI SE VRÁTÍTE V ČASE I V PROSTORU

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Pokud se rádi vracíte do minulosti, která se stále častěji stává studnicí módních inspirací, vezmeme vás na stylovou cestu napříč ukázkami trendů SS19. Díky nim navštívíte země vzdálené i blízké a na chvíli se ocitnete zpátky v čase. Pojďme na to!

Kalifornský sen

S horkými dny se postupně přesouváme do slunné Kalifornie, která v nás probouzí prázdninovou atmosféru a pocit volného času. Hermes, Calvin Klein a také Michael Kors se zamilovali do surfařského světa, takže se jejich inspirace přenesly i na reálné outfity. Podle trendů by dívky v Kalifornii měli zářit štěstím a novou energií. Odpovídají tomu i návrhy. Vzdušné, plážové tuniky, barevné mikiny, krátká trička s potiskem, šortky i maxi šaty, budou velmi užitečné. Vítány jsou expresivní barvy, výrazné květinové a zvířecí potisky, ale i velké plastové šperky či ozdoby s mušlemi.

CALVIN KLEIN JEANS / VERO MODA / FEMI STORIESMANGOTALLY WEIJL

Věčné džíny

Nic se nemění na skutečnosti, že denimový materiál je univerzální, snadno a rychle reaguje na nové trendy, s tím se ztotožňují i ​​designéři, kteří s ním nesmírně rádi pracují. Proto se bude v této sezóně s denimem cestovat napříč dekádami. Hitem jsou oprané džíny – světlé, vybledlé, mírně roztřepené, jako byste se právě vrátili ze slunečních kalifornských pláží. Tento trend je provázán s jinou – denimovou nostalgií. Opět si vybíráme celkový look v džínovině nejen pro sebe, ale oblečeme ho i na svého partnera. Outfity v džínách od hlavy až po paty evokují styl hvězd z přelomu tisíciletí. Chcete-li ještě více vyniknout, poohlédněte se po kouscích, kde se to logy jen hemží. Čím jich bude více vedle sebe, tím lépe. Džíny, mini sukně i džínové bundy hustě pokryté jménem značky budou jasným signálem, že víte, co je právě trendy.

MISS SIXTY / MANGO / LEE / TOMMY JEANS / TOMMY JEANS 

TOMMY JEANS / LEVI´S / CALVIN KLEIN JEANS / LEVI´S / REVIEW

Zpět do minulosti

Do minulosti cestujeme již několik sezón. Toto jaro se vrátíme zpět do 90. let a do světa módy na přelomu tisíciletí. Designéři se zaměřili na sport, formování těla a výstřední doplňky. Na chvíli nahlédneme do dob mládí, která byla plná hitů od Britney Spears. Opět vytáhneme mikiny s viditelným logem, natáhneme na sebe těsné cyklistické šortky, džínové šaty s laclem, obujeme si masivní tenisky nebo sandály Birkenstock. V této bláznivé nostalgii nesmíme zapomenout ani na neonové barvy a bílé pásky, které představují top těchto dob.

ELLESSE / NIKE / FILA / NIKE /ONLY

NIKE / PUMA / ADIDAS ORIGINALS / VANS / TRUE SPIN

Kolem světa

Kde se setkává Východ se Západem? Určitě v módě! Oblečení a doplňky inspirované místními tradicemi a stylem jsou opět na vrcholu. Pozornost se v první řadě věnuje potisku, který je barevný, expresivní a velmi eklektický. Arabesque a orientální vzory jsou hitem, i když se mezi nimi objevují velké, kontrastní africké motivy. Etno design je doplněn o stylové doplňky, jako jsou ručně dělané šperky, dekorace z peří, tkané tašky nebo například kovbojské boty. Cesta kolem světa tak odstartovala v plném proudu!

ANSWEAR / VERO MODA / ANSWEAR / MANGO / PEPE JEANS

Přečtěte si další článek