Čtení na 3 min 25 Zář 2024

Cropped trench coat – Trend pro podzim 2024

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Už jaro 2024 přineslo novou verzi klasického trench coatu. Návrháři se rozhodli oživit tento nadčasový kousek a přinést ho v kratší a odvážnější podobě, která kombinuje eleganci
a sportovní šmrnc. Tento trend se rychle stal hitem sezóny
a pokračuje i v podzimních outfitech, a to v podání značek jako Theory, BOSS, GUESS či AllSaints.

Jak nosit cropped trench coat?

Kreativní ředitelé a jejich týmy se hromadně chopili nůžek
a ustřihli centimetry skromného sezónního favorita: trenčkotu. Společně se stylistkou a vizážistkou Natálií Hostačnou přinášíme několik tipů, jak tento módní kousek nejlépe stylizovat. Tato zkrácená verze je elegantnější a sportovnější a mnohem více sexy. Díky zkrácené siluetě nabízejí tyto přepracované verze moderní nádech a zároveň si zachovávají sofistikovanost, která je trenčkotu vlastní.

Zkrácená verze trench coatu lichotí každé siluetě a krásně zvýrazní pas. Díky tomu působí moderně a stylově. Skvěle jej můžete kombinovat
s různými kousky – od „tapered“ džínů s bílým tričkem po černé šaty
s pouzdrovou sukní. Cropped trench coat také vynikne ve spojení se širokými kalhotami nebo černým rolákem, což vytváří elegantní a zároveň odvážný look.

 

Answear.LAB

Detaily, které upoutají

Návrháři obohatili trenčkoty o jedinečné detaily: výrazná ramena, pásky
a vintage inspirované řady knoflíků. Tato moderní interpretace klasiky
se skvěle hodí do městských ulic i formálnějších outfitů. Kousky od Theory nebo Boss jsou nadčasové a zaslouží si čestné místo ve vašem jarním šatníku.

 

Zkrácený trenčkot ukazuje, že i klasické kousky mohou projít svěží proměnou v rychle se měnícím světě módy. Klasický trenčkot zůstane základem každého šatníku, ale vždy je prostor pro nové nápady.
S příchodem podzimu se těšíme na to, jak se tato moderní verze nadčasového oblíbeného kousku bude dál vyvíjet a inspirovat naše outfity.

Přečtěte si další článek