Čtení na 3 min 09 Říj 2020

Trendy na podzim a zimu 2020/2021

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Módní inspirace se nikdy nezastaví! Nabízíme vám zde druhou část fashion trendů pro dámy na letošní podzim a zimu. V této sezóně se nashromáždilo mnoho stylů a střihů, díky kterým si každý milovník módy najde něco pro sebe.

Druhá kůže

Kůže je materiál, který je v módě už mnoho let – i tuto sezónu, stejně jako v té předchozí, opět oceňujeme její estetické a praktické vlastnosti. Výrazný důraz se v této sezóně klade nejen na boty a doplňky, ale především na kožené oblečení. Vsadili jsme na kalhoty a sukně, šaty, motorkářské bundy, obleky i kožené kabáty. Snažíme se zdůraznit funkčnost tohoto materiálu a maximálně využít jeho vlastnosti – tedy strukturální záhyby, asymetrii, plisování či volánky, které dodávají objem.

SPORTMAX CODE / ANSWEAR.LAB / ANSWEAR.LAB 

MEDICINE / ANSWEAR.LAB / PATRIZIA PEPE

Diskrétní retro kouzlo

Poslední desetiletí přináší nespočet inspirací! Designéři využili nejen 90. a 80. léta, ale i hippie a pop-art 70. a 60. let a pěkně je navzájem propojili. Připravte se tedy na velký návrat vzdušných maxi šatů s paisley vzorem, manšestrových obleků, svetrů s folk motivy nebo krátkých sukní ve tvaru písmene A. Celkový dojem má být nostalgický a jemně ženský, jaký umí se šarmem jim vlastním vytvořit Francouzsky, které ovládají mistrně kombinování moderních střihů s retro vzory.

SPORTMAX CODE / SCOTCH & SODA / ANSWEAR.LAB

PEPE JEANS / MANGO / STEFANEL

Vsaďte na objem

V této sezóně se definitivně rozloučíme s minimalismem – výrazné střihy jsou stále populárnější. Důraz se klade na ramena – inspirované 80. léty. Buffy a balonové rukávy, záhyby a volánky upozorňují na konkrétní části postavy. Objemové střihy se neobjevují pouze na halenkách či šatech – pokud chcete držet krok s trendy, měly byste zvolit i svetr nebo dokonce kabát či sako s „puffy“ rukávy.

ONLY / MISS SIXTY / ANSWEAR.LAB

ANSWEAR.LAB / VERO MODA / TOMMY JEANS

Čas na párty

Podzim a zima jsou obdobím večírků, i když letos tomu bude jinak. Přesto přinášíme inspiraci párty styling. Letos můžete využít několik trendů. Na vrcholu se stále drží volánky v menších nebo větších velikostech. Nesmíme také zapomenout na metalické materiály včetně stříbra, které se tvůrcům líbí zejména v této sezoně. Na vlně popularity retro módy stojí za pozornost i šaty ve stylu 40. a 80. let. Výtvory s puffy rukávy, asymetrickým výstřihem nebo silně zvýrazněnou horní částí siluety budou hitem každé události.

PATRIZIA PEPE / RED VALENTINO / GUESS JEANS

MISS SIXTY / LIU JO / PINKO

Pohodlí nejen v každodenním životě

Pohodlné oblečení se stalo trvalou součástí našeho každodenního šatníku. Kromě teplákových souprav nosíme volné mikiny s elegantní sukní, pletené šaty a legíny, které se mohou dokonce v designovém nádechu objevit ve společnosti saka. Důležitá je také obuv a doplňky, proto si připravte robustní tenisky, baseballovou čepici a sportovní hodinky.

NOISY MAY / ADIDAS ORIGINALS / PEPE JEANS

HUGO / TOMMY JEANS / MANGO

Přečtěte si další článek