Čtení na 4 min 17 Bře 2021

Trendy streetwearu, které dominují této sezóně

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Tenisky a mikiny z měkké bavlny nejsou všechno. Pouliční móda je totiž skutečně rozmanitá. Podívejte se, jaké trendy jsou hitem některých populárních streetwearových značek právě v této sezóně.

Z továren přímo na ulici

Jedním z dominantních trendů posledních sezón je pracovní oblečení. Populární streetwear značky přímo fascinuje. Všestrannost jednoduchých střihů a praktických řešení se uplatňuje jak pro džínové bundy, bundy připomínající pracovní uniformy tak i pro kalhoty s rovným střihem ze silnějších materiálů. Tlumená paleta barev založená na odstínech modré, béžové, šedé a olivové vám umožní vytvářet různé moderní kreace. Oceníte také nadčasovost a odolnost prvků pracovních oděvů.

GUESS / LOCAL HEROES / LOCAL HEROES

ADIDAS ORIGINALS / NIKE / ANSWEAR LAB

HUGO / VANS / ADIDAS ORIGINALS

HUGO / VANS / LOCAL HEROES

Retro streetwear

Streetwear je cyklický – každou chvíli jsou určité trendy nahrazeny novými hity. Retro oblečení a doplňky i v dnešní době slaví úspěch. Nejlepší streetwearové značky osvěžují trendy z 80. a 90. let a prezentují je v nových barvách a moderních potiscích. To se stalo například u teplákových souprav, které byly donedávna považovány pouze za domácí oblečení. Mikiny a tepláky ze silné bavlny připomínají outfity před třiceti lety, zvláště pokud je sladíme se vzorovanými ponožkami a dady ‚s botami či teniskami. Když už mluvíme o teniskách, masivní podrážka není minulostí. V této sezoně kromě ní existují i ​​klasické tenisky ve své jednoduché podobě. Proto stojí za to věnovat pozornost ikonickým modelům streetwearových bot jakými jsou: Adidas Gazelle, Reebok Club C 85 nebo Nike Air Force 1.

PUMA / VANS / ADIDAS PERFORMANCE

ANSWEAR LAB / REEBOK / REEBOK

ADIDAS ORIGINALS / REEBOK / LOCAL HEROES

LOCAL HEROES / LOCAL HEROES / NEW BALANCE

Špičkové streetwearové doplňky

Nemůžeme zapomenout na doplňky, které doplňují každý outfit. Začínáme u hlavy. Nejstylovější věc, kterou si můžete obléknout, je klobouček ala „kbelík“. Již několik sezón neztrácí na popularitě. Letošní jaro mu sekundují také kšiltovky, zejména ty od značky New Era, které se osvědčí v dámském i pánském outfitu. Nezapomínáme ani na ledvinky, cross body kabelky, které potěší svou praktičností a ležérním designem. Pokud potřebujete něco většího, investujte do bavlněných tašek. Díky vzoru nebo tištěnému sloganu získá takový kousek ještě větší atraktivitu.

KANGOL / VANS / ADIDAS ORIGINALS

ADIDAS ORIGINALS / LOCAL HEROES / LOCAL HEROES

HYPE / VANS / VANS

ADIDAS ORIGINALS / LOCAL HEROES / NEW ERA

Streetwear značky, které stojí za vaši pozornost

Pokud jde o trendy a novinky stojí za to držet krok s tempem doby – každý fanoušek streetwearu by měl znát nabídky lokálních i zahraničních značek streetwearu. Na koho byste měli zaměřit pozornost? Podívejte se na značku Dickies, která se již léta zaměřuje na kvalitu, životnost materiálů a pohodlí. Zmíněná New Era vám poskytne množství žádaných značkových doplňků, zatímco British Hype doplní váš outfit designovými hodinkami. Cool streetwearové mikiny najdete v nabídce Champion – věnujte pozornost zejména modelům s logem. Nezapomínejme na takové giganty jako Fila, Nike, Reebok či Adidas, kteří kromě sportovních nabídek pravidelně vydávají nové oblečení a doplňky, ideální pro lidi, kteří si cení stylu a pohodlí. Největší hollywoodské hvězdy se objevují v expresivních, pravidla porušujících doplňcích od Local Heroes, zatímco nabídka od značky Prosto osloví všechny cestující po celém světě v rytmu hip-hopu.

LOCAL HEROES / PUMA / CHAMPION

PUMA / LOCAL HEROES / ADIDAS ORIGINALS

PROSTO / HYPE / LOCAL HEROES

ADIDAS ORIGINALS / PUMA / LOCAL HEROES

Přečtěte si další článek