Čtení na 3 min 07 Čvn 2022

Be Brave! Festivalový příběh značky answear.LAB o odvaze, vnitřní síle a smělosti

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Svět patří odvážným, že? Toto rčení answear.LAB reinterpretuje vytvořením festivalové kolekce „Be Brave“, která vám znovu ukáže, co je odvaha.

Život je horská dráha. Jakmile se vznesete do výšin, dosáhnete víc, než si kdy dokážete představit. Jindy se řítíte dolů – rovnou vstříc nejhorším problémům… Z této jízdy nemůžete uniknout (pokud všeho nenecháte a neutečete – ale opravdu to chcete?). Všichni máme přece své cíle a sny, chceme si život užívat naplno, ochutnávat, objevovat, užívat si každý den. Protivenství? Zbavte se ho – máte něco mocnějšího, s čím můžete porazit i ty nejhorší démony. To něco je ODVAHA. Najdete jí spoustu ukryté ve vás, stejně jako v nejnovější, festivalové kolekci answear.LAB.

Inspirováno svobodou, vzpourou a odvahou

V nové kolekci najdeme stylingy inspirované filmem „Thelma a Louise“, ve kterých se hlavní hrdinky nebály riskovat, aby konečně pocítily neomezenou svobodu. Barevné etnické potisky a výšivky byly inspirovány obrazy Fridy Kahlo – rebelské mexické umělkyně, která boří tabu. Její umění je symbolem emancipace a odporu k přijatým pravidlům dominantní ideologie. Pro kolekci vytvořila speciální grafiku vyzařující ženskou sílu ilustrátorka a designérka Katarzyna Bogucka „Nioska“. A konečně, smyslné, odvážné styly odkazují na postuláty sexuální revoluce, která šokovala západní Evropu a Ameriku na přelomu 60. a 70. let. Hnutí zpochybnilo tradiční sociální a morální normy a zahájilo důležitou diskusi o emancipaci a právech žen. Slogan „Be Brave“ není prázdným heslem, ale příležitostí vyprávět nekonečný příběh o odvaze být sám sebou, o boji s vlastními slabostmi a hrdostí, o tom, jak kráčet životem sebevědomě vstříc svým snům a svobodě.

Odvaha není nedostatek strachu, ale schopnost podívat se strachu do očí a říct: „Hej, jdi mi z cesty.“

Manifest „Be Brave“

Poslyšte, život vám občas bude házet klacky pod nohy. To je zaručeno. Co s tím uděláte, je na vás. Buďte odvážné a chopte se své šance. Nebojte se problémů, nebojte se zranění a rozhodně se nebojte neúspěchu. Když budete mít pocit, že nejdete správným směrem, připomeňte si účel a důvody své životní cesty. Pamatujte na cíl, kterého chcete dosáhnout. Seberte odvahu z hloubi svého bytí a bojujte se vším, co máte! Pamatujte, že můžete dosáhnout jakéhokoli cíle, pokud se rozhodnete vystoupit ze své komfortní zóny.

Kolekce, která vás povzbudí, abyste byly samy sebou

Ve světě, kde se lidé rádi přizpůsobují ostatním, buďte někým, kdo říká, co si myslí. Buďte někým, kdo se nebojí nejít s davem. Krása neznamená hezkou tvář, ale světlo, které vyzařuje z vašeho sebevědomí. Buďte nebojácně autentické a vystupujte odvážně. Svět se přizpůsobí. Jednoduše jděte svou cestou v naprosté důvěře a dříve nebo později budete držet své sny ve svých rukou s uspokojením, že jste vždy věrní určitým hodnotám a zásadám. Buďte dostatečně odvážné a použijte svůj vlastní hlas. Nebuďte ozvěnou názoru někoho jiného. Zakřičte s námi „Be Brave“ a vykročte vpřed.

Přečtěte si další článek