Čtení na 4 min 06 Čvc 2024

Jak vybrat dokonalý účes k dlouhým šatům? Inspirace od našich stylistů

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Výběr účesu je klíčovou součástí celkového vzhledu. Správně zvolený účes může zcela změnit váš look a dodat mu na eleganci. Ať už se chystáte na formální událost, nebo hledáte stylový vzhled na běžný den, existuje několik typů účesů, které se skvěle hodí k dlouhým šatům. Přečtěte si rady našich stylistů a zjistěte, jaký účes zvolit k dlouhým šatům, aby byl váš outfit naprosto dokonalý.

Jaké jsou nejnovější trendy v účesech k dlouhým šatům?

Při volbě účesu k dlouhým šatům sledujte nejnovější trendy, ale zároveň myslete na individuální aspekty, jako je například tvar obličeje. Mezi trendy účesy této sezóny patří volné vlny ve stylu Hollywoodu, které nikdy nevyjdou z módy. Tento nadčasový vzhled zdůrazňuje ženskost a smyslnost, což z něj dělá bezpečnou volbu.

Pokud hledáte elegantní a minimalistický účes k dlouhým šatům, zkuste hladký nízký culík. Tento účes neruší celkový styl a skvěle se hodí jak k jednoduše střiženým šatům, tak k těm zdobenějším.

Sezónním trendem je také přirozenost. Pokud váháte, vsaďte na přirozené účesy, klasické střihy a pěšinku u uprostřed.

Jaký účes zvolit k dlouhým svatebním šatům?

Dlouhé šaty jsou symbolem ženskosti a elegance, což z nich činí ideální volbu pro svatby a jiné formální události. Účes ke svatebním šatům by měl celkový styl podtrhnout a doplnit.

– Pro šaty s odhalenými rameny a zády se hodí klasický drdol, který zvýrazní ramena a dekolt. Tento styl je vhodný, pokud chcete zdůraznit i krční linii.

– K jednoduchým a elegantním šatům se hodí také hladký culík. Vlasy lze uhladit gelem nebo lakem a gumičku zakrýt pramenem vlasů.

– Romantické dlouhé květinové šaty si zaslouží stejně romantický účes. Volné vlny dodají outfitu lehkost a zdůrazní ženský charakter celého looku.

Kromě toho se skvěle hodí také uvolněný drdol s volnými pramínky vlasů. Tento účes se výborně kombinuje s šaty bez ramínek nebo volnými střihy. Pro romantické květinové šaty vyzkoušejte také různé druhy copů nebo korunky z copánků, podle délky vašich vlasů.

Jak vybrat správný účes k dlouhým šatům – praktické tipy

Při výběru účesu k dlouhým šatům je důležité zvážit několik faktorů:

Příležitost: Jeden a tentýž outfit nastylizujete různými způsoby. Když šaty doplníte lodičkami, elegantními šperky a chic drdolem, získáte skvělou kombinaci na důležitou událost. Ve spojení s bílými teniskami, balerínkami, sportovní taškou a volnými vlasy vytvoříte zase ležérní look.

Materiál a vzor šatů: Do určité míry určují charakter stylu. Lehký účes pro dlouhé květinové šaty zdůrazní ženskost a romantiku, zatímco uvolněný drdol pro jednoduše střižené šaty bez vzoru zvýrazní eleganci.

Délka a typ vlasů: Je třeba vzít v úvahu při výběru účesu, aby byl výsledný efekt co nejlepší.

Vlasové doplňky: Pracují skvěle jak pro běžné nošení, tak pro velké události. K dlouhým šatům můžete přidat například krystalové sponky, čelenky nebo perly, které dodají outfitu eleganci a charakter.

Jak účes přizpůsobit tvaru obličeje?

Při výběru účesu k dlouhým šatům je důležité myslet na vaše pohodlí a osobní preference. Pokud vezmete v úvahu tvar obličeje, může být hledání ideálního účesu ještě snadnější.

Oválný obličej je považován za nejuniverzálnější, hodí se k němu mnoho typů účesů.

Kulatému obličeji sluší rovné nebo mírně vlnité vlasy, asymetrické updo účesy také fungují dobře.

Hranatý obličej zjemní měkké vlny a lokny, ideálně s postranní pěšinkou.

Obdélníkový nebo protáhlý obličej vypadá skvěle s účesy s ofinou a objemem na bocích.

Trojúhelníkový obličej vyžaduje účesy s větším objemem nahoře, aby vyvážil širší čelist a úzké čelo.

Výběr účesu k dlouhým šatům záleží na příležitosti, náladě a osobních preferencích. Nebojte se experimentovat a vyberte si ten účes, který vám bude nejlépe sedět.

Přečtěte si další článek