Čtení na 4 min 01 Čvc 2024

Jak se obléknout do letadla: Stylové a pohodlné outfity pro cestování v oblacích

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Letadlo je oblíbený dopravní prostředek, který mnozí volí kvůli rychlosti a pohodlí oproti dlouhým hodinám stráveným v autě nebo autobuse. Přestože stylizace na cestu letadlem může na první pohled působit nedůležitě, správně zvolený outfit může výrazně ovlivnit váš komfort během letu. Jak se tedy obléknout do letadla, abyste se cítili pohodlně a zároveň stylově? Přinášíme vám několik tipů na ideální outfity pro cestování v oblacích.

Jak se obléknout do letadla?

Při přípravě outfitu na cestu je třeba vzít v úvahu délku trasy, typ dopravy i cíl vaší cesty. Pokud jste si zvolili letadlo, je důležité abyste se také seznámili s pravidly dané letecké společnosti
a zvyklostmi země, kam cestujete. Oblečení a doplňky zvolte vždy pohodlné
a nesmí vás omezovat v pohybu. Ideální volbou jsou sportovní modely
a basic kousky, které jsou pohodlné, praktické a každý je má ve své šatní skříni. Tepláková souprava, volné kalhoty s elastickým pasem, tričko nebo top s dlouhým rukávem – to všechno jsou skvělé možnosti pro cestování.

Jak se obléknout do letadla v létě?

V létě se osvědčuje oblékání v „cibulovém stylu“, kdy můžete vrstvy oblečení snadno přidat nebo odebrat podle aktuálních podmínek. Vrstvení má své kouzlo i v teplejších měsících! Klimatizace v letadle, proměnlivé počasí nebo vlastní vnímání teploty – to vše ovlivňuje volbu jednotlivých kousků. V létě oceníte lehké a vzdušné materiály, které poskytují dostatečný komfort. Přibalte si sebou mikinu, svetr nebo objemný šál, do kterého
se můžete zachumlat, pokud vám bude chladno. Oblečení v tmavších barvách je během dovolené praktičtější, protože se méně špiní.

Jaké kalhoty a obuv zvolit do letadla?

Volba správných kalhot je při cestování letadlem zásadní. Volnější střihy zajistí pohodlí a umožní volnost pohybu, zatímco delší nohavice jsou bezpečnější než krátké džínové šortky. Nezapomeňte na „prodyšné“ materiály a elastický pas, který usnadní pohyb i návštěvu malých palubních toalet. Vyhněte se těsným střihům, které mohou omezovat krevní oběh
a způsobit nepříjemný otok končetin. Co se týče obuvi, nejčastější volbou jsou sportovní modely, jako jsou tenisky nebo slip-on boty, které můžete nahradit elegantnějšími styly, včetně mokasín nebo balerínek.

Co si do letadla rozhodně nebrat?

Při výběru outfitu na dlouhý let myslete především na pohodlí. Kombinézy a jiné jednodílné outfity jsou nepraktické, protože se špatně svlékají, a proto nejsou vhodnou volbou. Letištní styl by se měl vyhnout také krátkým sukním a šatům, těsně přiléhavým šortkám a crop topům. Vždy je bezpečnější zvolit střídmější a více zakrývající oblečení. Minimalismus je klíčem, a to nejen v oblečení, ale i v doplňcích. Příliš mnoho šperků může způsobit komplikace při bezpečnostní kontrole, stejně jako zbytečné doplňky, jako je ozdobný pásek s kovovou přezkou.

Náš tip

Letadlem cestujeme často, a tak není nutné vzdávat se svého osobního stylu. Stačí se zaměřit na správné materiály a střihy, které zajistí pohodlí během letu. Hotové soupravy jsou ideální volbou, protože je stačí doplnit vhodnými doplňky. Pohodlný teplákový set je perfektní pro každou příležitost, ať už letíte na dovolenou nebo služební cestu. Sportovní styl můžete ozvláštnit elegantními nebo boho prvky pro jedinečný vzhled vhodný do letadla.

Výběrem správného outfitu můžete proměnit cestování letadlem
v pohodlný a stylový zážitek.

Přečtěte si další článek