Čtení na 3 min 20 Dub 2021

Aktuálním trendem může být to správné tričko

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Pro mnohé z nás je tričko absolutní nezbytností a základem šatníku! Nejmódnější trička této sezóny máte právě před sebou – vyberte si takové, které nejlépe vystihuje váš styl.

Výjimečné tričko

Teoreticky tričko není sofistikovaným kouskem oblečení (před několika desetiletími bylo součástí spodního prádla, které by se nemělo ukazovat). Díky novým řešením střihu a charakteristickým detailům se však tričko může stát hlavním prvkem vašeho stylingu. V této sezoně je důležitá forma! Prim hraje oversize nebo crop top, aby odhalovalo bříško. Dekolt se neobjevuje pouze na přední straně. Pozornost přitahují zajímavé výstřihy, které odhalují zadní část. Nezapomínáme na řasení, volánky, tvarované rukávy a úpravu výstřihu, které i z obyčejného bílého kousku, vytvoří malé umělecké dílo.

TWINSET / MANGO / MANGO

ANSWEAR LAB / MISS SIXTY / CALVIN KLEIN JEANS

VANS / DR.DENIM / HUGO

NIKE / KARL LAGERFELD / CATERPILLAR

Logo především

Móda zobrazování loga pokračuje – tričko s ním je již několik sezón nejlepším představitelem tohoto trendu. Tentokrát nám však nestačí jednoduché řešení. I top značky začaly experimentovat se svými logy. Ta se objevují v různých velikostech, umístěná na barevném pozadí nebo ve zcela nové kombinaci odstínů. Fanoušci klasiky mohou však stále vsadit na jednoduchá trička své oblíbené značky, protože nic nenasvědčuje tomu, že tento trend ztratí na síle.

LACOSTE / PINKO / VANS

TOMMY HILFIGER / GUESS / LOVE MOSCHINO

NIKE / TOMMY JEANS / GUESS

CALVIN KLEIN / ARMANI EXCHANGE / HUGO

Vzorová mánie

Tričko s potiskem tvoří už roky nadčasový pár. Koneckonců pomocí barevné grafiky můžete ukázat své oblíbené produkty popkultury, životní filozofie nebo si jen zpestřit svůj styling. Toto jaro a v létě si máme z čeho vybírat. V první řadě se vracíme ke klasice – kostkovaný vzor a proužky vypadají stejně zajímavě na tričkách, jakož i na jiných oděvech. Pokud milujete streetwear, můžete sáhnout i po psychedelických motivech a uměleckých tie dye potiscích, které skvěle ladí s texturou denimu a mikiny. Populární je i kreativní lineární grafika zejména na jednoduché bílé. Umělecké duše si zamilují trička s potiskem reprodukcí uměleckých děl, které tím znovu ožívají.

DESIGUAL / WRANGLER / LOVE MOSCHINO

MEDICINE / PINKO / MAX&CO

MEDICINE / TRUSSARDI JEANS / HUGO

POLO RALPH LAUREN / GUESS / JOOP!

Na látce záleží

Rozhodující není pouze to, co je viditelné na první pohled, ale i to, co se skrývá pod tím – v tomto případě složení našeho trička. Nejlépe pokud je co nejpřirozeněji. Vzdušná a na dotyk příjemná bavlna je v teplých dnech nezbytností. Naštěstí s každou sezónou věnujeme stále více pozornosti přírodním materiálům. Dále nás zajímá jejich původ. Je dobré rozhodnutí používat organickou bavlnu – z plodin šetrných k životnímu prostředí, barvených neškodnými látkami a vyráběných eticky při respektování práv pracovníků. Zodpovědná a vědomá volba je dobrá nejen pro planetu, ale i pro vás – trička vyrobená z kvalitních materiálů jsou odolnější a kvalitněji vyrobená, takže ve vašem šatníku zůstanou o to déle.

MOS MOSH / MANGO / SCOTCH & SODA

GUESS / POLO RALPH LAUREN / MEDICINE

MEDICINE / MEDICINE / POLO RALPH LAUREN

LEVI´S / GUESS / MC2 SAINT BARTH

Přečtěte si další článek