Čtení na 3 min 23 Dub 2021

Nejnovější dámské letní trendy 2021

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Čeká vás první část naší cesty světem módy. Poznáte 5 trendů, které jsme vypozorovali na přehlídkových molech a v nabídkách top značek. Zda budou fungovat i ve vašem šatníku, je jen na vás.

Pohodlí na prvním místě

Musíme přiznat, že jsme si za poslední rok oblíbily tepláky. A nejen my – touhu po pohodlí sdílejí i designéři, či známé značky (zde stojí za zmínku například Max Mara Leisure, která se nedávno objevilá v naší nabídce). Proto se nejnovější módní trendy zaměřují na poskytování svobody a pohodlí. Světlo světa spatřily nesmrtelné teplákové soupravy, ale v poněkud extravagantnějším provedení, delší mikiny, které se dají použít jako šaty nebo pohodlné doplňky čerpající z estetiky sportovního a domácího oblečení. V létě nahradíme tenisky sportovními sandály na masivní podrážce, vytáhneme pantofle na platformě nebo hitovky „nadýchané“ pantofle.

UGG / GUESS / RED VALENTINO

ANSWEAR LAB / TWINSET / RED VALENTINO

Nejnovější trendy: sladké patelové barvy

Jak si osladit poslední měsíce nejistoty, nedostatku společenských kontaktů a uzavření doma? Designéři vytáhli barvy bonbónů a mražených sorbetů, které přenesli na oblečení a doplňky. Nejnovější módní trendy hýří pastelovými barvami: dámská saka a obleky, šaty, teplákové soupravy, kabáty a dokonce i džíny jsou pastelově zbarvené. Vládne jemná, sladká růžová, i když jsou vedle ní i odstíny levandulové, citrónové, mátové a modré. Pastelové barvy nosíme od hlavy až k patě, vybíráme si jednu barvu, hrajeme si s jejími odstíny nebo vytváříme jemný vícebarevný outfit, který vypadá jako letní dezert.

PINKO / MANGO / ANSWEAR LAB

SAMSOE SAMSOE / MANGO / MANGO

Nová síla obleku

Chybí vám časy kancelářské elegance? Toto léto se k tomu vracíme diskrétně a za nových podmínek. V první řadě záleží již na zmíněném pohodlí. Sladěné obleky a cigaretové kalhoty jsou proto nahrazeny over size formami. Populární jsou volná saka se silně zdůrazněnými rameny, podobně jako v 80. letech. Kombinujeme je se širokými kalhotami, čímž vytváříme moderní dámský oblek. Zároveň se nebojíme odvážných řešení a s lehkostí porušujeme pravidla oblékání. Pod obleky se třpytí módní flitry, elegantní kalhoty jsou doplněny vysokými podpatky a mikinou a šťavnaté letní barvy nahrazují tradiční kancelářské odstíny šedé i tmavomodré.

ANSWEAR LAB / MANGO / MAX MARA LEISURE

ANSWEAR LAB / MANGO / MAX MARA LEISURE

Návrat mini sukní

Trendy letní módy překvapují eklektičností a hrou kontrastů. Na jedné straně máme široké kalhoty a romantické dlouhé šaty, na druhé – spodní prádlo a minisukně. Krátké modely se vracejí po několika sezónách. Stále oblíbenější jsou trapézové střihy s vyšším pasem, které dokonale prodlužují postavu. Mini sukně 2021 není provokativní, spíše nostalgicky odkazuje na 60. léta. Odhalení nohou kombinujeme volnou košilí, halenkou s nafouklými rukávy nebo si přes ramena oblékneme bundu ve stylu oversize.

PINKOTHE KOOPLES / SILVIAN HEACH

PINKOTHE KOOPLES / SAMSOE SAMSOE

Blíže k přírodě

Na léto by měl být náš šatník vyrobený z přírodních tkanin. Současné módní trendy nás chtějí inspirovat přírodou a ještě více se jí přiblížit. Do popředí se dostávají látky s výraznou, lněnou texturou, jednoduchými pruhovanými vzory a jemnými odstíny bílé nebo béžové barvy. Přirozenost je vidět zejména na doplňcích a obuvi. V létě si dopřejte rafiové a proutěné kabelky, jemné korálkové šperky, pantofle na pletené platformě nebo slaměné klobouky. Jednoduchost a přirozenost jdou totiž ruku v ruce.

BEATRICE B / MEDICINE / TORY BURCH

PINKO / GUESS / TOMMY JEANS

Přečtěte si další článek