Čtení na 3 min 02 Led 2020

APRES SKI! VÍTE JAK NA TENTO STYL?

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Nemusíte chodit po horách a ani se procházet po Aspenu, abyste mimo svah zazářili. Lyžařský styl, zvaný Apres Ski, je typický zejména pro zimní období. Podívejte se, jak jej můžete uplatnit nejen na horách, ale i v ruchu velkoměsta.

Apres ski v doslovném překladu znamená „po lyžování“. Vyjadřujeme tím čas, strávený mimo sjezdovky. Po několika hodinách strávených na svahu, si klidně můžete dopřát relax, jít na večeři nebo na luxusní bulváry v zimních střediscích. A sem už určitě nejsou zapotřebí kombinézy, brýle ani sportovní bundy. Vznikl tak styl kombinující pohodlí s nádechem módního šílenství. Apres Ski však rychle „opustil“ zimní resorty a stal se inspirací, spojenou se zimou, včetně té městské. Pokud neplánujete jít do hor, přitom se chcete cítit jako v idylické alpské vesnici nebo v Aspenu, bez obav můžete po Apres ski módě sáhnout.

 

Retro nebo moderně?

Celé roky je styl Apres Ski založený na směsi folklorního a skandinávského podnebí. Svetry a roláky jsou obzvláště populární – pokud možno vlněné, s hustou pletenou vazbou, nevyhnutelně s geometrickým potiskem nebo se vzorem sněhových vloček, vánočních stromků nebo jiných skandinávských motivů. V zimním čase jsou nejlepší kombinací kůže a vlna. Sáhněte tedy po kožiších z ovčí vlny a kožených bundách s kožešinovým límcem. Hitem jsou doplňky jakoby vytažené z babiččiny truhly: huňaté pletené šály, čepice s velkými bambulkami a palčáky.

MEDICINE / ANSWEAR / ANSWEAR / MEDICINE / TOMMY HILFIGER

MANGO / WRANGLER / BLEND / TOMMY JEANS / TOMMY HILFIGER

Styl Apres Ski čerpá nejen z retro námětů, ale také z prvků pouliční módy. Tento rok se nezapomeňte zásobit oversize bundou, do které se již zamilovalo mnoho modelek – podívejte se na Kendall Jenner nebo sestry Hadid. Obzvláště oblíbené jsou modely v intenzivních, kontrastních nebo metalických barvách, s potisky s logem. Primárně se tato bunda kombinuje s mikinou nebo XXL svetrem, s koženými nebo latexovými legínami.

 

TOMMY JEANS / ANSWEAR / NIKE / ANSWEAR / PINKO

DIESEL / DKNY / TOMMY SPORT / PEPE JEANS / GUESS JEANS

Obuv do zimního času

Když už máte všechny vychytávky zimního stylu, je čas zamyslet se nad obuví. Především musí být vaše nohy v teple. Komfort však může jít ruku v ruce s trendy. Perfektním řešením jsou proto sněhule! V této sezóně jsme si zamilovali nejen hřejivé Emu. Vrcholem této zimy jsou kozačky vyrobeny z metalických materiálů, zdobené kožešinou, šněrováním, reflexními prvky nebo na masivní podrážce ve stylu 90. let. Sněhule můžete kombinovat nejen s džínami, ale také s teplými legínami nebo punčochami, které si natáhnete k úpletovým šatům.

LIU JO / MOON BOOT / INUIKII / TOMMY JEANS / CORINA

NAPAPIJRI / SOREL / TOMMY JEANS / PEPE JEANS / BIG STAR

Přečtěte si další článek