Čtení na 3 min 01 Lis 2023

Bootcut kalhoty: Pro jakou postavu se tento střih nejvíce hodí?

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Střih kalhot, který zeštíhlí vaše nohy a zdůrazní vaši siluetu. Jak správně nosit bootcut kalhoty a kdo by neměl tento střih opomenout?

Co jsou to bootcut kalhoty?

Existuje mnoho střihů dámských kalhot, nejoblíbenější je rovný střih, zvonový nebo velmi oblíbený boyfriend střih. V nabídce internetových obchodů je najdete prakticky v každém ročním období. Dlouhou dobu jsou však trendy také bootcut kalhoty: byly oblíbené v devadesátých letech a v novém tisíciletí a mezi jejich příznivce patřily hvězdy jako Cindy Crawford, Britney Spears a Christina Aguilera. Dnes je tento střih opět v kurzu.

Kalhoty střihu bootcut jsou obvykle vypasované v oblasti boků a stehen, zatímco od kolen se mírně rozšiřují, čímž vytvářejí o něco jemnější efekt než klasické kalhoty do zvonu. Vyrábějí se v různých variantách, ale nejlepší volbou je bootcut s vysokým pasem, který maximálně zvýrazní postavu a opticky prodlouží nohy. Zajímá vás, kdo by měl nosit kalhoty bootcut? Kromě těch, kteří udávají trendy, by je měli nosit lidé s určitým typem postavy.

Pro jaké tvary postavy jsou kalhoty bootcut vhodné?

Díky svému specifickému střihu mohou být kalhoty bootcut pro vaši postavu prokletím nebo spásou. Pro koho budou kalhoty bootcut ideální volbou? Vysoké a rovné postavy je mohou nosit bez obav, pokud jste štíhlé a vysoké, tento typ kalhot vám přidá na ženských křivkách. Mírně rozšířený střih je ideální také pro postavy typu hrušky. Odvedou pozornost od širokých boků a vyváží vaši postavu. Spojence v tomto střihu najdou i dámy se siluetou jablka. Kalhoty typu bootcut pomohou zakrýt vystouplé bříško, ale je důležité zvolit model s vysokým pasem.

Kdo by měl nosit džíny bootcut?

Ukazuje se, že tento střih se k džínám hodí. Když sledujete styly předních hollywoodských hvězd, pravděpodobně jste si nejednou položili otázku: Pro koho jsou džíny bootcut vhodné? Odpověď je velmi jednoduchá: při výběru dámských džín tohoto typu byste se měli řídit obecnými pravidly.

Bootcut džíny jsou vhodné pro siluety jablko a hruška, pokud se rozhodnete pro modely s vysokým pasem bez vyčnívajících kapes nebo rozparků. V kombinaci s botami na podpatku a krátkým sakem nebo dámskou bundou oversize máte šanci dosáhnout módního ležérního vzhledu. K dispozici jsou také džíny bootcut ve ¾ délce. Tyto kalhoty jsou ideální k outfitům inspirovaným boho stylem a jsou vhodné pro ženy s delšíma nohama.

Přečtěte si další článek