Čtení na 4 min 09 Čvc 2021

Co si obléct na letní párty? Inspirujte se horkými trendy našich stylistů

Autor: Markéta
Čtení na 4 minuty

Sezóna letních párty je v plném proudu! Možná čekáte na svatbu, zahradní slavnost nebo jinou příležitost s rodinou nebo přáteli – koukněte, jak se na to připravit. Shromáždili jsme pro vás hrst inspirace, přehled současných trendů a několik tipů, jak vytvořit elegantní outfit, který přežije horký den i noc.

Šaty – okamžitý recept na party outfit

Jaké je nejlepší oblečení na letní párty? Pokud hledáte recept na jednoduchý, rychlý a bezpečný styl na svatbu, zvolte šaty. Po několik sezón zůstaly na vrcholu minimalistické saténové šaty, které jsou ideální pro zábavu až do rána. Pokud dáváte přednost všestrannějším kreacím pro různé příležitosti, vyzkoušejte midi šaty s nafouknutými rukávy z přírodní látky nebo nadčasové košilové šaty. Vše, co musíte udělat, je vybrat si na večírek páskové sandály, psaníčko a zlaté šperky, aby to bylo slavnostní. Letní večírky, často pořádané pod šitým nebem nebo v prostorných, světlých místnostech v boho stylu, nevyžadují přehnané, příliš módní oblečení. Flitry, lesklé a tmavé látky, těžký makeup a „kuličkové“ střihy odložte na později. Důležitá je svoboda, přirozenost a diskrétní elegance s náznakem nonšalantnosti.

šaty PATRIZIA PEPE / sandály GUESS / kabelka KARL LAGERFELD / náušnice DKNY /

halenka SAMSOE SAMSOE / sukně PINKO / kabelka TORY BURCH / pantofle GUESS / náušnice DKNY /

Obleky

A pokud ne šaty, tak co? Na pomoc přichází oblek – stylové řešení pro ni i pro něj. Pánské a dámské obleky by měly být ve světlých odstínech (ale ne bílé!). V létě vás vyzýváme, abyste se snažili omezit konvence a byli volnější. Vyzkoušejte sady v odstínech béžové, modré a dokonce i růžové (pastely jsou nyní hitem), nebojte se nestandardních doplňků. Muži s letním oblekem si místo typických elegantních bot mohou obléknout mokasíny a dokonce … kožené minimalistické sandály. Kancelářské tričko by mělo být nahrazeno volnějším modelem nebo obyčejným tričkem z kvalitní bavlny. Ženám se bude líbit oversized lněný oblek, který v kombinaci se sandály na vysokém podpatku a minimalistickým topem vytvoří sochařský look.

náušnice SWAROVSKI / top ANSWEAR LAB / kalhoty MISS SIXTY / sako MISS SIXTY / kožené žabky MISS SIXTY / košile Marc O’Polo / mokasíny TOMMY HILFIGER / hodinky TOMMY HILFIGER / kalhoty HUGO BOSS / sako HUGO BOSS /

hodinky SKAGEN / mokasíny TOMMY HILFIGER / kalhoty HUGO BOSS / polo RALPH LAUREN / šaty RALPH LAUREN / pantofle KARL LAGERFELD / prstýnky SWAROVSKI /

Letní variace na mužskou eleganci

Zapomeňte na pevnou, tuhou, zapnutou kombinaci – vyberte si lehké látky a neformální styling. Kromě letního obleku je dobrým nápadem koordinovaný set, tj. bunda a kalhoty v různých odstínech. Můžete si vybrat klasický kontrast, tj. tmavě modrý vršek a tmavý spodek, stejně jako další jemné tóny. Sázejte na světlé barvy béžové, jemné hnědé, modré a bílé a nebojte se do svého outfitu zahrnout i vzory, zejména kostky nebo pruhy. Pokud víte, že večírek proběhne v mírně volnější podobě, můžete zapomenout na kravatu a motýlka – košili si tedyy nezapínejte až po krk. A pokud jste v avantgardě módy, odvažte se alternativu: jednoduché polokošile nebo přiléhavé tričko. Outfit by měl být doplněn o doplňky: sluneční brýle, hodinky nebo kožený řemínek, který ladí s barvou celku.

kalhoty TIGER OF SWEDEN / sluneční brýle HAWKERS / mokasíny WOJAS /

kalhoty SUPERDRY / košile EMANUEL BERG / kožené boty LACOSTE /

Více inspirace na letní párty najdete zde.

Přečtěte si další článek