Čtení na 3 min 04 Bře 2020

DŽÍNOVÉ JARNÍ HITY

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Stále kultovní a pořád na vrcholu. Některé střihy jsou již minulostí, zatímco jiné vynikají. Nabízíme vám 5 aktuálních džínových stylů, ve kterých budete dobývat svět během tohoto jara.

Flared jeans – nahoře úzké, dole rozšířené

V 70. letech dobývaly rozšířené kalhotové střihy módní svět. Své místo si našly i v předchozích sezónách, proto se vyplatí pořídit si do vašeho šatníku tento střih: jemně rozšířené, zvonové nebo ultra široké džíny. Klasické rozšířené střihy se objevily na přelomu 60. a 70. let a dnes opět kralují na molech Celine, jakož i ve skříních designérů i módních influencerů. Díky střihu, který se mírně rozšiřuje pod koleny, jsou vhodné pro jemné a štíhlé postavy. Typické džínové zvony potěší všechny fanoušky hippie stylu. Podmínkou je, že je musíte nosit v kombinaci s vysokými podpatky. Džíny s vysokým pasem stále zůstávají, po celé délce značně rozšířené. Tento typ prodlužuje siluetu, zvýrazňuje pas a zakrývá veškeré nedostatky dolní části postavy.

MANGO / ICEBERG / PINKO / PEPE JEANS / GUESS JEANS

Balloon jeans –  zvýšený pas, nafouknuté, dole lehce zúžené nohavice v délce ke kotníkům

Osazené v pase, velmi široké na stehnech a zužující se u kotníků, jsou v této sezóně opět trendy. Kontroverzní móda 80. let má několik výhod. Především odhaluje pas (stejně módní záhyby) a díky volnému střihu je pohodlná. Jelikož to přitahuje pozornost, budou tyto džíny milovat všechny módní fashionistky. Zkusit je můžete i vy, ideální na běžné, ale i elegantnější stylingové příležitosti.

ANSWEAR / MISS SIXTY / ANSWEAR / MEDICINE / PINKO

Ripped jeans – roztrhané džíny

Módní rebelové si je užívají – díry v džínách jsou zpátky. V jemnější verzi dochází k roztrhání ve výši stehen – stejně jako na začátku tisíciletí. Viděli jsme takové džínsy i u Brandona Maxwella. Givenchy nám však nabízí džíny s obrovskými dírami, které odhalují stehna i kolena. Samozřejmě, nemusíte se řídit těmito úlety – menší díry a roztřepení budou také v pořádku. Tento typ džínů noste s bílými košilemi, over size bundami a mokasíny, díky kterým získáte trochu drzý, ale harmonizovaný image.

LEVI´S / ANSWEAR / PEPE JEANS / LEE / MANGO

Skinny jeans – úzké džíny

I když jsme předpokládali jejich konec před rokem, opak je pravdou: slimky jsou stále hitem, a nejsou žádné náznaky toho, že by přestaly fungovat. Džíny s vysokým pasem a úzkým střihem, jsou nejžádanější, protože zdůrazňují pas a nohy – doporučujeme, abyste je nosily s martenskami a teniskami na masivní podrážce.

LEVI´S / DIESEL / NOISY MAY / ANSWEAR / DESIGUAL

Jednoduché a krátké

Culotte, bermudy a sedmiosminová délka. Právě tento typ zaútočil na módní mola. Co je odlišuje, je unisexový charakter a široký, rovný střih. Tento typ džínů, ale není vhodný pro každou dámu – určitě je mohou obléci vysoké dívky. Ty drobnější by je měly zkombinovat s vysokými podpatky.

MANGO / DESIGUAL / TOMMY HILFIGER / ANSWEAR / LEE

Přečtěte si další článek