Čtení na 3 min 17 Úno 2021

Džíny, ve kterých to na jaře roztočíte

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Máte rády džíny stejně jako my? Na nadcházející jarní sezónu přinášíme několik staro-nových džínových klasik, zaměřujeme se přitom na pohodlí a pestré barvy. Podívejte se, jaké trendy se v této sezóně objevují!

Oblíbené módní typy dámských džínů –  straight slim

Rovné džíny jsou jedním z druhů, které budou tuto sezónu dominovat. Rovný střih je pohodlnější než úzký- slim a zároveň velmi klasický. Navíc pokud mají vysoký pas, zformují vaši postavu a prodlouží vám nohy. Na jaře 2021 je můžeme zkombinovat mnoha způsoby: střih může mít délku po kotníky nebo jejich okraj může spočívat na botě. Fanoušci 90. let je rádi zkombinují s teniskami, ale pokud máte raději francouzský chick styl, můžete si je obléci s mokasíny a oversize bundou.

ANSWEAR LAB / LEVI´S / LEVI´S

Hit sezóny – zvonový střih

Minulý rok jsme se s nimi skamarádily – světlé zvonové džíny se na vlně nostalgie vrátily do 70. let. Jejich střih obepíná stehna, přičemž se mírně rozšiřují směrem dolů. Kromě typických zvonáčů existují i ​​tzv. Bootcut džíny, které dokonale zeštíhlují postavu.

ANSWEAR LAB / TORY BURCH / VERO MODA

Pohodlný střih

Za poslední rok jsme si zamilovaly pohodlí a jen tak lehce se ho nevzdáme. Touha po pohodě je viditelná i na džínovině – v této sezóně jsou preferovány džíny s volnějším střihem poskytujícím svobodu pohybu. Patří sem nejen zmiňované zvonáče, ale především i boyfriend džíny, moms džíny, volné palazzo, které končí uprostřed lýtek. Všechny tyto typy, které už léta známe, mají pro toto jaro něco společného – volnost, nonšalantnost a pohodlí. Do kozaček si zasunete ty široké, nad kotník si srolujete džíny s volným střihem a dlouhé zvony necháte převislé přes boty. Pokud se nechcete vzdát glamour vibrací tak vyšší podpatky a pásek v pase dodají postavě ty správné proporce.

ANSWEAR LAB / MANGO / MANGO

Trendy džíny – obnošené na kolenou

Loni jsme si ošoupané džíny užily, ale letos se seprané a roztrhané rifle posouvají na vyšší úroveň: díry vidíme zejména na kolenou. Tyto džíny nosily nedočkavě během posledních Fashion Weeks  nejen trendsetterky, ale na molu se objevily i od značky Etra. Obrovské „díry“ na kolenou vypadají nejlépe na nohavicích se širším střihem, takže pokud chcete nonšalantní look, zkuste to právě s tímto rebelským kouskem džínsů.

ANSWEAR LAB / TOMMY JEANS / ANSWEAR LAB

Nejen modrá džínovina – jaké odstíny vládnou této sezóně?

Je pravda, že jsme si zvykly na klasický modrý odstín denimu, ale na jaře je čas experimentovat. Volné džíny vypadají zajímavě v zářivých barvách. Na molech i na bulvárech v hlavních fashion městech se objevují pastelové džíny v odstínech světle růžové, broskvové nebo citrónové. Vybělené jako ledový sorbet nebo svěží barvy v kombinaci se surovou texturou denimu vytvářejí zajímavé duo. V této sezóně jsou džíny k dispozici také v bílé a ecru – právě tyto světlé kalhoty budou ideální pro váš nový jarní styling.

THE KOOPLES / DR.DENIM / MISS SIXTY

Přečtěte si další článek