Čtení na 3 min 02 Zář 2020

Elegantní a pohodlný návrat do kanceláře

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Pokud vám už chybí vaše kancelář a těšíte se na kolegy stejně jako malí školáci, připravili jsme vám několik nápadů, v nichž bude práce s počítačem nejen efektivní, ale určitě i mnohem příjemnější.

Dámské oblečení do kanceláře

Pokud jste během nedávného období vynechaly práci v kanceláři, doporučujeme vám vrátit se ke svým původním oděvním zvyklostem – formální oblečení v tlumené paletě barev nebylo už dlouho tak atraktivní. Právě v této sezóně se rádi zaměřujeme na dámské kostýmy, které by jistě nosila i Ally McBeal. Dvouřadé over size bundy se nosí se širokými kalhotami a s vázanými košilemi. Midi sukně jsou kombinovány s halenkami s „buffy“ rukávy. Zvláště žádoucí jsou hladké textury v odstínech béžové, hnědé, šedé, tmavomodré a černé. Pokud dáváte přednost vzorům, vsaďte na klasiku – kostkovaný vzor se vrací každý podzim a vždy nás umí okouzlit svojí nostalgií a charakterem dob dávno minulých.

TRUSSARDI JEANS / TRUSSARDI JEANS / SCOTCH & SODA

DIESEL / LIU JO / MARCIANO GUESS

Pánské oblečení do kanceláře

Stejně jako v případě dámských outfitů, klasika vládne i v pánské módě. Bundy, hladké košile a chino kalhoty jsou vaším základním kancelářským arzenálem. Samozřejmě můžete k daným kouskům přidat trochu crazy stylu v podobě zajímavého střihu, barvy nebo potisku. Podívejte se na bundy a pruhy – v kombinaci s jednoduchými kalhotami mohou vytvářet správný efekt. Nebojte se jiných barev, jako jsou standardní šedá a tmavě modrá – outfity v odstínech béžové a hnědé mohou být stejně profesionální.

POLO RALPH LAUREN / BALDESSARINI / HUGO

STRELLSON / POLO RALPH LAUREN / TOMMY HILFIGER

Doplňky

Nebudeme zde psát o barevných perech, designových blocích a okrasných sponách – pojďme se podívat na doplňky, které ozvláštní váš outfit. Začněme s obuví, která musí být pohodlná, ale nesmí jí chybět elegance. Tato sezóna se inspiruje minimalistickou estetikou 90. let a klade důraz na čtvercový podpatek. Nebo máte raději klasiku? Boty na vysokém podpatku jsou už léta jedněmi z nejpopulárnějších. Modely s kovovými prvky nebo kůží vyraženou ve specifickém vzoru vám pomohou vyhnout se kancelářské nudě. Pokud jde o pány, klasika se nemění – v teplých dnech můžete nosit kožené mokasíny, při podzimních pochmurnějších dnech si vybírejte šněrovací boty nebo kožené boty Chelsea. Taška do kanceláře musí být! A tentokrát máme na mysli minimalismus. Ploché kožené modely připomínající aktovky a čtvercové shopper kabelky s ozdobami se vrátily na módní piedestal. Na druhé straně postman taška je nostalgickou vzpomínkou – bude ideální především pro ženy s romantickou duší. Stále však existují i různé nepřehlédnutelné věci, které, i když jsou drobné, určují váš styl. Nezapomeňte tedy na šály s jemným vzorem, hodinky s koženým řemínkem a drobné šperky. Muži budou potřebovat novou kravatu a kožený pásek, který bude ladit k jejich botám.

FURLA / ALDO / TRUSSARDI JEANS

PATRIZIA PEPE / GUESS JEANS / TOMMY HILFIGER

POLO RALPH LAUREN / ALDO / HUGO

VAGABOND / POLO RALPH LAUREN / GUESS JEANS

Přečtěte si další článek