Čtení na 4 min 10 Zář 2019

JAK NOSIT BÍLOU KOŠILI? 6 TIPŮ PRO 6 PŘÍLEŽITOSTÍ

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Bílá košile, kterou by měla mít každá dáma v šatníku, nemusí být vůbec nudná! Pokud hledáte inspiraci, jak ji vynosit, jste na správném místě. Podívejte se na rady našich stylistů a vytvořte si nejen kancelářský outfit s košilí v hlavní roli.

Bílá košile jako univerzální prvek šatníku – čistý, elegantní a minimalistický, může být dobrým základem pro vytvoření rozmanitých fashion variací nebo se může vyjímat jako hlavní prvek. Vše závisí na tom, co s ní chcete dosáhnout: zda potřebujete formální look do práce, volný na víkend nebo případně elegantní pro slavnostní styl. Experimentujte, hrajte si s módou a jejím střihem – vaše bílá košile nemusí mít jen klasický střih s kapsou, límcem a manžetami. Může být oversize, s asymetrickými prvky, s ozdobami nebo volánky. Nezapomeňte však na několik věcí: noste pouze bílé košile vyrobené z přírodních tkanin, mějte je vyžehlené a pečujte o jejich barvu. Pokud jsou již vaše košile, šedé nebo praním zažloutlé, ty prosím dejte pryč ze své skříně. Jsou vhodné už jen na likvidaci.

Styling 1

Začneme ve velkém! Bílá košile jako součást dámského kostýmu. Zde jsme sáhli po vzorovaném modelu ze saténu. Přestože je v kurzu stále kožená kabelka na opasku, rozhodli jsme se ji vyměnit za kabelku tradiční. Třešničkou na dortu jsou klasické černé vysoké podpatky, jejichž špička dokonale pasuje k širokým kalhotám a zároveň vám prodlužuje nohy.

Styling 2

Bílá košile s volným pánským střihem trochu tvrdě působí, ale přitom je skvělá pro experimenty. V kombinaci s odpovídajícími džínami a vysokými podpatky vytvoří perfektní look pro různé příležitosti. Nebojte se doplňků, které zpestří vzhled! Řemínek s lesklou přezkou, zlaté náušnice, či několik náramků… v tomto případě, čím více, tím lépe.

LEE / MANGO / LEE / SCOTCH & SODA / GUESS JEANS

Styling 3

Není pravda, že pastelové styly mohou přidávat na objemu! Vše, co potřebujete udělat, je vhodně zvolit vrstvy, svislé pásky jsou totiž k dámským siluetám přátelské. Bílá košile s rozšířenou spodní částí vám umožní zakrýt oblast bříška, úzké kalhoty zdůrazní vaše nohy a volný kabát dodá vaší postavě lehkost. Tmavší kabelka a kovové podpatky jsou v tomto případě výraznější akcenty, díky čemuž, tento styl nepůsobí usedle.

Styling 4

Bílá viktoriánská košile se stojícím límcem a ozdobami je hitem této sezóny. Je vhodné ji kombinovat s moderními prvky a mírně tak narušit její staromódnost. Úzké kalhoty a vysoké podpatky s výraznými nápisy dodávají styl. I když tento look vytváří dojem minimalismu s nedostatkem barvy, jsou to právě malé detaily a textury, díky kterým je tento outfit jedinečný a velmi originální.

LIU JO / SILVIAN HEACH / SCOTCH & SODASCOTCH & SODA / LIU JO

Styling 5

Asymetrická bílá košile s volánky. Naše stylistka se rozhodla zaměřit se na charakteristické detaily a střihy, proto si vybrala skládanou sukni. Holínky a džínová bunda jsou neformální prvky, které dobře kontrastují s elegantním šálou. Pokud máte rády kontrasty a ženské motivy, tato kombinace je určena pro vás!

Styling 6

Bílá košile v elegantní ležérní vám umožňuje tvořit stylingy jednoduše a zároveň zajímavě. Jediné, co musíte udělat, je zkombinovat ji s džínami (mohou být černé, šedé nebo tmavomodré) a botami. Pastelový kabát dodává eleganci, a nemusíme vám říkat, že správnou volbou je shopper bag – ideální kabelka k celému outfitu i do vaší kanceláře.

GIOSEPPO / CALVIN KLEIN JEANS / ANSWEAR / GLAMOROUS / ANSWEAR

Přečtěte si další článek