Čtení na 3 min 10 Lis 2023

Jak nosit oversized košile?

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Volné střihy jsou pohodlné a hodí se do každého šatníku. Při správné kombinaci lichotí skoro všem postavám. Oversized košile je klasika, kterou vždy oživíte svůj outfit. K čemu se nejvíce hodí a jak ji nosit jsme shrnuli v dnešním článku. 

Nejlepší kombinace oversized košile  

Mnoho lidí si myslí, že košile je typicky kancelářský typ oblečení a nebude fungovat mimo business look. Navzdory zdání má však tento módní kousek velký potenciál pro každou příležitost. Košile s límečkem se dá nosit v mnoha kombinacích. Oversized střih dodá ženskému vzhledu na eleganci s nádechem nonšalance. Bílá barva je ze všech nejuniversálnější, přidá vašemu outfitu svěžest, a navíc krásně zvýrazní opálení. 

Nebojte se ale i zajímavých vzorů. Proužek dodá košili šmrnc, ale zkusit můžete i jiné vzory. Oversized košile doplní všechny dámské looky, od těch se sportovními prvky až po ty velmi elegantní a ženské. Stane se základem, který obléknete přes den i večer. Můžete ji nosit klidně po celý rok. 

 

Jak oversized košile nejlépe kombinovat? Velmi záleží na příležitosti a vašich módních preferencích. Rozepnutá nebo zapnutá vypadá stejně dobře. Úzký střih vyváží proporce vaší postavy, ale nebojte se různých kombinací širokého střihu, ve kterém budete vypadat stále stylově. Oversized košili ve skutečnosti nejvíce sluší ležérní styling. Tato klasika miluje společnost jakéhokoli střihu džínů nebo kožených kalhot. Výraznější doplňky zase dodají celé kombinaci na atraktivnosti. 

Skandinávský styl se v módě vyznačuje svou jednoduchostí. Jak nosí oversized košili lidé v této části světa? K volnému topu stačí přidat široké kalhoty. Nebo ji naopak zkombinujte s velmi sexy detailem, jako jsou jehlové podpatky a krátká sukně. Do spodní části sukně zastrčte kousek košile nebo ji zavažte na originální uzel. Je to sice drobnost, ale dokáže celý outfit pozvednout.

Kam si obléct oversized košili?  

Není sporu o tom, že oversized košile je skvělou volbou pokud se chystáte na dovolenou. Můžete ji nosit přes plavky, šaty nebo přes šortky a body. Delší modely lze dokonce využít jako šaty nebo sako. Je to víceúčelový kousek, takže ho nezapoměňte přibalit na každý výlet. 

Pánský střih košile vypadá velmi efektně rozepnutý přes tričko nebo jen přehozený přes vrchní oděv. Zajímavou možností je navrstvit košili na svetr nebo klidně přes sportovní mikinu. Stejně tak vypadá skvěle, když ji dáte jako první vrstvu a necháte vykukovat límeček a konce rukávů z pod mikiny nebo svetru. Díky netradičním kombinacím přestanou lidé spojovat tento kousek výhradně s kancelářským stylem. 

Dámské košile volného střihu vypadají nejen skvěle a stylově, ale také podtrhnou ženskou postavu. Volný střih představuje zajímavou alternativu k vypasovaným variantám. Další výhodou je, že je můžete kombinovat opravdu s různými outfity pro každou příležitost. Proto se nebojte investovat do kvalitního kousku, který vydrží déle než jen jednu sezónu. Tato klasika s moderním nádechem zcela promění váš šatník. 

Přečtěte si další článek