Čtení na 4 min 29 Úno 2024

Milánský týden módy s Answear.cz

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Milánský týden módy je skutečnou oslavou módních trendů a přehlídkou inspirace. Na módních molech se představují ty nejvýznamnější kolekce od renomovaných návrhářů a ulice města zaplavují originální outfity účastníků italského týdne módy. Nechte se unést jedinečnou atmosférou této události a inspirujte se pro sezónu podzim-zima 2024.

Celá událost přinesla všem zúčastněným nepřeberné množství módních senzací. Své nejnovější modely představily renomované módní domy včetně značek Gucci, Emporio Armani, Versace, Dolce&Gabbana, Twinset a Elisabetta Franchi. Jaké kousky by vám neměly pro nadcházející sezónu uniknout?

Twinset: Černobílá hra

Milánský týden módy zahájila přehlídka značky Twinset, na níž se představily topmodelky, které se značkou spolupracují již řadu let, zúčastnila se například Natasha Poly Amber Valletta nebo Franziska Jetzek. Módní přehlídka představila typický styl značky Twinset a propojila uměleckého ducha s výrazným rockovým stylem. Této originální fúze bylo dosaženo například kombinací motorkářských bot s dlouhými plisovanými šaty nebo kreacemi s náprsními vsadkami.

Kolekci podzim/zima 2024 dominují úplety použité v barevných soupravách, krajkové šaty a svetry z hrubých úpletů. Twinset si ve svých stylizacích pohrává s kontrastem černé a bílé a přidává neutrální barevnou paletu s přídavkem jasně červené a žluté. Siluety jsou naopak monochromatické a minimalistické.

„V nové kolekci Twinset převládá černá a bílá barva s brilantně vetkanými červenými, žlutými a zlatými siluetami. Co je rozhodně ohromující, jsou všechny textury, které se na molu objevily: krajky, úplety, výšivky a bižuterní lemy. Co je také vidět na první pohled, že pokud ještě nemáte ve svém šatníku motorkářské boty, je nejvyšší čas si je do svého šatníku pořídit,“ říká Łukasz Witek, hlavní stylista Answear.

Emporio Armani: Zář večerních modelů na Milánském týdnu módy

Od flitrových večerních sak, přes lesklé obleky až po večerní šaty zvýrazňující postavu, na přehlídce Emporio Armani jsme viděli variace pro večerní příležitosti. Modely z kolekce „Night Glow“, představené na milánském týdnu módy, dokonale odrážely noční oblohu plnou hvězd. Toto téma se objevilo nejen ve flitrovém zdobení, ale také v barvách, stříbrné, sytě černé, fialové nebo nefritově zelené.

Vybrané materiály, splývavé kalhoty s nařasenými lemy, průsvitné organzové sukně a odvážné barevné umělé kožešiny dokonale vyjadřují volnost a svobodu, které si Emporio Armani při navrhování tolik cení.

Emporio Armani zakončil přehlídku neobvyklým způsobem. Na molo jemně dopadal sníh a modelky oblečené do večerních šatů se procházely mezi diváky s deštníky nad hlavou. Účastníci týdne módy budou na tuto událost jistě ještě dlouho vzpomínat.

Elisabetta Franchi: Nadčasová estetika univerzitních uniforem na Milánském týdnu módy

Značka Elisabetta Franchi se při tvorbě kolekce na podzim a zimu 2024 inspirovala nadčasovou estetikou anglických univerzitních uniforem. Značka představila své modely během milánského týdne módy a divákům předvedla portrét osvobozené současné ženy. Modelky procházející se po molu doprovázela energická hudba a jedinečná scénografie kopírující interiér knihovny.

Diváci módní přehlídky mohli obdivovat nové, moderní pojetí akademického stylu v podobě plisovaných sukní, kardiganů, pulovrů kombinovaných s košilemi, ale i sak a kabátů v typicky mužských střizích. Hlavním vzorem, který prochází celou kolekcí Elisabetty Franchi je tartan v barvách rouge noir, oxford a ocelově šedé. Nová kolekce značky je elegantní směsí vintage, glamouru a moderních forem.

MSGM a módní trendy v kostce

Značka MSGM se vyznačuje minimalistickým designem, který je zdobený barevnými potisky. Návrhář Massimo Giorgetti, který stojí v čele značky, se inspiruje uměním, hudbou a aktuálními světovými módními trendy. Nejinak je tomu i v kolekci MSGM pro podzim-zimu 2024, kdy Giorgetti na milánském týdnu módy představil dámské konfekční modely různých střihů, textur a barev.

„MSGM ukázala trendy příští sezony v kostce, lesklé kůže, šperky, měkké textury nebo takzvané hot pants (mini šortky), které se objevují ve většině kolekcí na molech pro AW24. Mým oblíbeným prvkem byly rozhodně kožešinové kalhoty a doplňky. Vypadalo to velmi působivě,“ uvádí Łukasz Witek, hlavní stylista Answear.

Přečtěte si další článek