Čtení na 4 min 07 Bře 2024

Jarní inspirace: Stylové bundy pro jaro 2024

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Bundy a trenčkoty jsou nepostradatelnou součástí našich každodenních outfitů. Zajímá vás, které trendy budou dominovat v jarní sezóně 2024? 

Nabídka je široká, od osvědčených klasik až po úplné novinky. V našem žebříčku jsme prozkoumali modely, do kterých se vyplatí letos investovat.

Objevte nové jarní trendy

Každá změna ročního období s sebou nese nové módní trendy, přestože některé z nich s námi zůstávají déle. To platí i pro oblíbenou barvu bordó, na kterou můžete s klidem vsadit i pro nadcházející období. Co se týče venkovního oblečení, volně střižený trenčkot dominuje v kolekcích mnoha módních domů. Jaké trendy bundy nám tedy jaro přinese? Značky nám teď dávají volnou ruku, nabízejí široký výběr střihů, délek a barev.

Některé styly mají potenciál stát se skutečným hitem. Jarní bunda může být jak z džínoviny, kůže nebo tenkých materiálů. Zvláště první dva materiály patří mezi favority. Catana může být dlouhá, krátká, volná nebo dokonce extrémně přiléhavá v pasu. Džínová varianta nikdy nevyjde z módy, takže představuje dlouhodobou investici. Motorkářské bundy jsou stále populární, a jak ukazuje například Prada. Nepatříte mezi milovníky tohoto trendu? Pak si pořiďte nadčasovou ramonesku v černé barvě, protože i ta bude letos opět velmi populární. 

Módní bundy pro jaro 2024 jsou poctou minimalismu, přičemž designéři volí jednoduché střihy a tlumené barvy. Nechybí však odvážné tvary a výrazné odstíny, které určitě oživí jarní look. Dlouhé střapce na bomber bundách například ovládly módní molo značky Rotate.

Módní jarní bundy: jak si vybrat tu pravou?

Nákup nové bundy nebo kabátu může být velkou výzvou. Velký výběr střihů, barev a vzorů nám to moc neulehčuje. Nejprve se řiďte vaším stylem a tím co vám sluší, potom jsou na řadě vaše potřeby, a také zvažte, s čím chcete bundu nejčastěji kombinovat. Naštěstí máte pro jarní sezónu na výběr jak dlouhé, tak krátké bundy, takže je snadno sladíte s vaší siluetou, stejně jako s konkrétním stylem.

Inspirace z 70. let, 80. let a 90. let silně ovlivnila modely bund pro jaro-léto 2024, přičemž retro motivy jsou patrné jak v barvách, tak úpravách a především ve střizích. Louis Vuitton nabízí například široké, sportovní bundy v lesklých látkách a poněkud zapomenutém ortalionu. Tyto modely jsou ideální volbou, pokud chcete zakrýt své plnější křivky nebo přidat trochu nedbalosti k vašemu outfitu.

Nejbezpečnější volbou je krátká nebo dlouhá ramoneska v černé barvě, stejně jako sportovní bomber z hladkého materiálu. Tyto modely jsou hitem kolekcí od Stelly McCartney. Značka Miu Miu vsadila na druhé straně na košile, které jsou neuvěřitelně všestranné, volné a přesto šik. Střih funguje dobře jak s šaty, tak s džíny a teplákovými soupravami, takže je můžete kombinovat mnoha různými způsoby.

Pokud se nebojíte výrazných outfitů, určitě si vyberete z mnoha trendy vzorů. Na kůži vedou hadí potisky a skvrny (skutečný hit sezóny jaro-léto 2024), které propaguje mimo jiné i Nina Ricci. Módní jarní bundy mohou být velmi ženské. Krátké crop topy nádherně zdůrazňují pas a odhalují břicho. Některé téměř nezakrývají prsa, jako ty od Atlein. Nejsou příliš praktické, ale zaručují elektrizující efekt bez ohledu na oblečení a doplňky, které si vyberete.

Jak sladit jarní bundu s dalšími kousky oblečení?

Trendové bundy oživí váš outfit a zároveň chytře „vplíží“ trochu aktuálních trendů do vašeho šatníku, i když jinka preferujete klasiku. Výrazný kabát skvěle ladí s každodenními kousky, od tmavých džínů po lehkou košili. Černá a bílá jsou dvojicí, která zajisté vytvoří spektakulární kombinaci, stejně jako celkový vzhled z džínoviny.

Módní mola jsou skutečným zdrojem inspirace, když nevíme, co si obléknout. Khaki vojenská bomber bunda, doplněná koženými kalhoty a objemnými mokasínami s ponožkami, to je model ze show Celine. Kontrasty jsou žádoucí, nebojte se kombinovat vzdušnou maxi nebo metalickou sukni se všemi možnými střihy bund.

Praktické a stylové tipy

Bunda na jaro musí být nejen stylová, ale také praktická. Počasí může být v tomto období nepředvídatelné, takže různé varianty oblečení vám přijdou vhod.

V deštivých dnech zvolte parku s kapucí nebo jiný model vyrobený z voděodolného materiálu. Jakmile přijdou teplejší dny, můžete s jistotou nosit lehčí typy, jako jsou katany a „větrovky“. Oblečte je přehozené přes trička, šaty a mikiny. Trendové bundy pro jaro jsou jak stylové, tak funkční, a nová sezóna nám dává příležitost pro doplnění našeho šatníku.

Přečtěte si další článek