Čtení na 3 min 14 Dub 2024

Styling vesty: 5 inspirativních looků

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Vesty jsou hitem sezóny, můžete si vybrat nadčasový střih nebo se zaměřit na aktuální trendy. Jak ji nosit a kombinovat? Připravili jsme pro vás několik typů na styling, kde hraje vesta hlavní roli.

    Styling vesty pro různé příležitosti

    Vesta je módní a nadčasový kousek. Můžete ji stylizovat mnoha různými způsoby, podle toho, jakou máte zrovna náladu. Na trhu najdete celou řadu střihů, od krátkých a vypasovaných až po dlouhé a oversize. Nejdůležitější je abyste si vybrala, ten nejlepší střih, který podtrhne váš osobní styl.

    Dámská vesta je ideální pro různé příležitosti. Obléknout ji můžete ať už jdete do práce, na formální schůzku nebo je na setkání s přáteli. Ve sportovním a ležérním provedení bude vesta skvělou volbou i pro každodenní nošení. Hodně záleží na modelu, který si vyberete, a na doplňcích, kterými svůj celkový vzhled doplníte.

    K většině oblečení se hodí tlumené barvy, například černá, bílá, šedá nebo béžová. Pokud máte rádi intenzivní kombinace, vyberte si vestu v barvě, která se objeví například na vašich botách, klobouku nebo šále. Pak vytvoříte vyvážený a harmonický styling i s těmi nejvýraznějšími barvami.

    Jak nosit dlouhou vestu ke každodennímu oblečení?

    Vestu kombinujte s tričky, halenkami s dlouhým rukávem i mikinami. Tento typ oděvu vypadá stejně dobře s kalhoty s vysokým pasem, ale i se skládanou sukní.

    Dlouhá vesta je skvělým doplňkem pro různé outfity. Zeštíhlí vaši siluetu, zvýrazní pas a podtrhne vaši postavu – pokud o to stojíte.

    V chladnějších dnech volte dlouhé péřové vesty, které můžete nosit přes tenčí kabát nebo oblíbenou teplákovku. Doplňte ji sportovní čepicí, ledvinkou a oblíbenými teniskami. Skvělá kombinace do parku s dětmi, na venčení psa, na nákupy nebo pro pochůzky ve městě.

    Pro ležérní styling si vyberte delší látkovou vestu s páskem. Oblečte džíny s vysokým pasem, vypasovanou halenku nebo klasické tričko a zkombinujte je s vestou ve stejné barvě. Pro prodlouženou siluetu se snažte vybírat oblečení v podobných odstínech, abyste se vyhnuli efektu rozdělení siluety na několika místech.

    Nápady na stylové kombinace s krátkou vestou

    Vesty jsou v centru pozornosti již po několik sezón. Ačkoli se způsob jejich nošení v průběhu let měnil, vesty si našly cestu do šatníku většiny žen.

    Pokud máte ráda minimalismus a klasiku, neměl by ve vašem šatníku chybět krátký model. Stylizace zahrnující tento prvek šatníku jsou vhodné pro všechna roční období. Krátká vesta se hodí k oblekům, ale můžete ji obléknout i k džínámi, péřové verze se zase hodí pro chladnější dny.

    Krátká vesta může být na míru nebo mírně oversize. Skvěle bude vypadat s kalhoty s nízkým sedem a širokými nohavicemi. Pro stylový ležérní vzhled ji kombinujte s módními retro teniskami a oblíbeným tričkem.

    Vestu můžete nosit rozepnutou nebo zapnutou. Při výběru správné velikosti dbejte na to, aby nebyla příliš malá. Můžete ji vrtsvit, takže byste se měli cítit dostatečně pohodlně, abyste ji mohli nosit s halenkou nebo tričkem.

    Styling vesty: Inspirace pro všechna roční období

    Můžete se rozhodnout pro vestu k obleku. Je to velmi dobrá volba pro chladnější i teplejší dny. Chcete-li vytvořit moderní vzhled, spojte dlouhou šedou džínovou sukni s bílým tričkem. Dobře bude fungovat široký kožený pásek v pase. Vestu oblečte přes tričko.

    Celý outfit doplňte nejmódnějšími botami letošní sezóny: balerínami. Vybírejte z látkových nebo kožených modelů s hranatou špičkou. Vzhled doplňte oblíbenými slunečními brýlemi a kabelkou přes rameno. V zimě kombinujte stejný vzhled s botami v motorkářském stylu nebo na vysokém podpatku a mírně oversize vlněným kabátem.

    V teplejších dnech kombinujte plátěnou vestu s širokými kalhotami s vysokým pasem, midi sukní nebo oblíbenými džíny. Vestu samozřejmě můžete nosit na holé tělo nebo s hedvábnou halenkou.

    Přečtěte si další článek