Čtení na 3 min 17 Dub 2024

Sako a dlouhé šaty: Elegance s kontrastem

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Elegance má různé podoby, vyberte si tu, která nejlépe ladí s vaším osobním stylem. V dámské módě je typickým symbolem elegance sako společně s šaty, ale v chladnějším počasí jsou skvělou volbou také elegantní pláštěnky. Jaké modely byste měla zvolit, abyste vypadala stylově a sofistikovaně v každé situaci?

Sako a dlouhé šaty: Klíčová pravidla pro dokonalý styling

Blejzr je typ oděvu, který často evokuje elegantní styl. Nejčastěji se nosí ve spojení s oblekovými kalhotami a košilí. Nicméně, móda se nustále vyvíjí a designéři experimentují s novými přístupy. Proto na trhu najdete různé modely s unikátními střihy – od oversize až po zkrácené. Maxi šaty jsou dalším kouskem oblečení, který občas vyžaduje správnou stylizaci, aby vynikly a vytvořily požadovaný efekt.

Pokud si vyberete kombinaci jen ze saténového materiálu, může se zdát, že váš vzhled potřebuje ještě něco navíc. V takovém případě mohou pásky, šátky a blejzry udělat zázraky. Předtím než si ale vyberete k šatům blejzr, je důležité vzít v úvahu, že ne všechny dokonale ladí se stylem nebo barvou vašich šatů. Dále je důležité zvážit, jaký efekt chcete blejzrem dosáhnout. Má to být prvek, který zvýrazní váš outfit a dodá mu eleganci? Nebo spíše má sloužit jako neformální doplněk, který vám zvýší sebevědomí během důležité události?

Stylové kombinace

Zvolte kombinaci asymetrických šatů Karl Lagerfeld v černé barvě s oversize blejzrem v sytých odstínech červené, tmavě modré nebo zelené. Doplňte je zlatými nebo stříbrnými jehlovými podpatky v klasickém tvaru. Vytvoříte tak originální a mimořádně elegantní outfit.

Pokud se chcete inspirovat nejnovějšími trendy, zkombinujte dlouhé šaty bez ramínek s krátkým blejzrem, tzv. crop blejzrem. Tato kombinace je v současnosti populární částečně díky dostupnosti mnoha kousků s kratší délkou na trhu a také odkazuje na populární módu bolerek. Nezapomeňte, že zvolený model šatů by měl být hladký a splývavý. Vyhněte se výrazným detailům, které by mohly narušit celkový vzhled outfitu.

Objevte dámská saka na Answear.cz

Jaké sako zvolit k dlouhým šatům? Návrhy barev a stylů

Blejzr k dlouhým šatům je skvělým doplňkem jak na elegantní večírky, tak na neformální setkání s přáteli. Než se rozhodnete pro tuto kombinaci, zvažte, zda k sobě barvy obou prvků ladí. Pokud si nejste jisti, zvolte klasické svrchní oblečení v odstínech černé, béžové nebo bílé, které vždy vypadají fenomenálně. Za univerzální volbu jsou považovány také modely, kterým dominuje zlatá nebo stříbrná barva. Nezapomeňte však, že k nim musíte sladit své šperky.

Oversize blejzr nebo standardní střih blejzru může vypadat úchvatně v různých odstínech z módní palety barev této sezóny. Například mátový blejzr se skvěle hodí k růžovým šatům. K hnědým svatebním šatům můžete přidat světle modré nebo červené sako. Tímto způsobem svůj outfit trochu oživíte a zároveň zachováte jeho elegantní vzhled.

Harmonická kombinace elegance a svobody

Už jsme zjistili, že sako se skvěle hodí k dlouhým šatům. Jedná se o poměrně oblíbené řešení, které využívá stále více žen. Navíc je nesmírně pohodlné. Na rozdíl od šátku nevyžaduje sako neustálé úpravy. Není také těžké a nepohodlné jako dlouhý kabát. Stačí si jen vybrat správný styl a barvu, abyste dosáhli požadovaného efektu.

Pokud se chystáte na svatbu kamarádky a hledáte elegantní svrchní oděv k dlouhým šatům, sako může být ideální volbou. Vyberte si například šaty v teplé hnědé barvě a slaďte je s oversize tmavě modrým blejzrem přehozeným přes ramena. Zvolte černé nebo hnědé podpatky Baldowski . Když se ochladí, můžete si přes šaty obléknout sako a outfit v pase zúžit širokým páskem.

Elegantní styly s dlouhým sakem

Blejzr k dlouhým šatům je kombinace, která se hodí pro více i méně formální příležitosti. V klasickém provedení, tedy na svatbu, zvolte neutrální nebo pastelové odstíny. Zvolte sako s úzkým pasem nebo oversize verzi. Nic vám nebrání abyste si pro takovou událost vybrali oblečení, které se méně hodí k přísným pravidlům dress code. Nezapomínejte však na to, abyste nezastínili styling nevěsty.

Blejzr k dlouhým večerním šatům na charitativní plesy, koncerty nebo obchodní jednání je také elegantním řešením, které má mnoho příznivců. Nebojte se experimentovat se stylem a hledejte pro sebe ideální varianty.

Přečtěte si další článek