Čtení na 3 min 30 Dub 2018

VE SVĚTĚ, KDY MŮŽEŠ BÝT KÝMKOLIV, BUĎ TÍM LASKAVÝM…. VERONIKA CARMANOVÁ, KARMAYOGA.CZ

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

….To jsou slova, která mě inspirují. A já dodávám… Ve světě, kde můžeš zkusit cokoliv, zkus jógu.

Jóga nejsou jen fyzické pohyby se sanskrtskými názvy na gumové podložce, ale také a snad především mentální disciplína pro naši mysl. Svět je zrychlený, někdy až agresivní a mnohdy nás tlačí být tou nejlepší verzí sama sebe. Jak uspět a nezhroutit se?

Odpověď možná naleznete právě na jógové podložce. Nemusíte od toho mít velká očekávání, stačí jen přijít a prostě začít a uvidíte, kam vás to vezme. Otázkou zůstává, jak si správně vybrat ve velkém množství nabídky, která se teď nabízí.

U nás ve studiu (Karma Yoga) nabízíme přes 60 lekcí týdně. Některé názvy lekcí sami snadno detektujete, zda jsou pro vás ty správné nebo ne, jako např. Jóga pro děti nebo Teenky, Jóga pro seniory nebo ONKO jóga …. Horší to bude s exotickými názvy, které jógou nepolíbená bytost těžko pochopí. Shakti flow nebo Ashtanga, Jin jóga nebo Energy Vinaysa. Co se tam bude dít?  Neděste se toho. Je to pořád jenom jóga s trochou moderního sex appealu. V našem rozvrhu se můžete orientovat i podle hvězdiček u jednotlivých lekcí. Čím náročnější a fyzicky namáhavější lekce, tím více hvězdiček. A pak už stačí jen přijít a vyzkoušet.

Pokud jdete opravdu poprvé, doporučujeme vyzkoušejte nejdříve pár různých lektorů, pár různých stylů. Podle vlastní zkušenosti se pak snadněji rozhodnete, co Vám sedí nejlépe a snad i který lektor vám nejvíce vyhovuje. Protože to je možná právě u jógy jedno z nejdůležitějších. Tradičně se jóga předávala z Gurua (učitele) na žáka. V době moderních technologií si můžete cvičit jógu i sami doma podle knih nebo videa, ale nic nenahradí energii a osobní dohled zkušeného lektora. Ten Vám může pomoci nejen se správným nastavením do pozic, ale především předat i něco malinko více. Třeba právě tu inspiraci a nadšení.

Víme, že každý z nás si něčím prochází. Náš vnitřní svět je v každém z nás více či méně turbulentní a my se snažíme být tu pro každého, kdo se rozhodne trochu zpomalit a pokusit se najít svůj vnitřní klid a mír. A to byla i klíčová myšlenka, která mě provázela při zakládání Studia. Přála jsem si jógové studio, kde bude jóga pro každého. Neomezeně na věku či fyzických schopnostech, dostupná pro děti, maminky či seniory, mladé hbité nebo taky ne, prostě pro každého.

Báječné je, že nemusíte mít skoro žádné vybavení. Jóga se cvičí bosky a v oblečení, které je Vám pohodlné a příjemné. Podložky mají snad v každém jógovém studiu k zapůjčení. Pokud si chcete podložku přece jen pořídit, doporučuji, si nejprve pár různých podložek vyzkoušet. U nás v Karma Yoga studiu Vám rádi poradíme, která podložka bude pro Vás ta nejlepší, zároveň máme podložky pro Vás připravené na cvičení k zapůjčení, a to bezplatně.

Stále váháte, co na sebe? Co se týče oblečení, v tuto chvíli nejvíce frčí dlouhé úzké legíny a jakýkoliv top, který je vám příjemný. Úzké legíny mají určitě i své praktické opodstatnění z hlediska funkčnosti. Neomezují v pohybu, a i pro lektory jógy je snadnější kontrola, lépe vidí, kam směřuje vaše koleno nebo přední sval stehenní.  Snad všechny značky zareagovaly na módní vlnu poptávky po jógovém oblečení a místo toho, abyste běhali po obchodech můžete jednoduše mrknout na ANSWEAR.cz a vyberte si ty nejkrásnější a nejbarevnější pro vaši praxi. Já, přestože nedám dopustit na úzké legíny, mám ráda topy volnější, zajímavé střihově a nejlépe vrstvící se. A tak mě zaujala značka MEDICINE, která má svou kolekci Yoga. Ta je snad dělaná na míru pro mou jógovou duši.

No a teď už nezbývá, než se místo odhodlávání konečně odhodlat! „Ostatně jóga je 99 % praxe a pouze 1 % teorie. “

MEDICINE/ MEDICINE / CARDIO BUNNY / CARDIO BUNNY / ADIDAS PERFORMANCE

 

Přečtěte si další článek