Čtení na 3 min 26 Dub 2024

Vínová barva bude trendem i pro letní sezónu 2024

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Vínová barva ovládla módní svět již v roce 2023 a její popularita neustále roste. Mix červené a hnědé si získal srdce mnoha nadšených módních fanoušků. Trend vínových looků pokračuje a má předpoklady ovládnout i letní sezónu. Inspirujte se originálními kombinacemi a outfity v této barvě.

Zapojte do svého outfitu vínovou

Vínová je výjimečná barva právě svou kombinací červené a hnědé. Tento tón se na přehlídkových molech objevuje příležitostně, ale v posledních několika sezónách se stal skutečným hitem. Jedná se o odstín, který zpravidla dominuje podzimním/zimním kolekcím, ale v letních návrzích v roce 2024 rozhodně chybět nebude. Dámské vínové kalhoty jsou samy o sobě výrazné bez ohledu na střih. Elegantní bermudy a capri modely v tomto odstínu budou naprostý must-have, stejně jako džíny s manžetami a střihy se širšími nohavicemi. Díky syté barvě vypadají tyto střihy ještě stylověji.

Neodolatelný styling vínových džín

Nebojte se stylingu s vínovými kalhotami v letním období a oblečte je místo klasických tmavě modrých a černých odstínů. Tmavá barva miluje společnost metalických odstínů, které krásně zvýrazní letní opálení. Stříbrnou a zlatou můžete přidat nejen na doplňcích, ale i na oblečení. Sytý a tmavý odstín červené potěší minimalistické žabky (žhavý trend!) a síťované baleríny. Vínové džíny v kombinaci s puntíkovanou košilí jsou nejmódnější kombinací sezóny jaro-léto 2024. Příliš odvážné? K tomuto outfitu se hodí i klasika, tedy černá motorkářská bunda, bílá nebo modrá košile s límečkem či šedé tričko.

Návrhy pro odvážné: Vínové kalhoty a netradiční styling

Švestkově fialová, třešňově červená a vínová jsou velmi podobné tóny, které lze skvěle oživit šedou. Tento outfit určitě zaujme, ať už si vezmete džíny a tričko. Přidejte zářivě bílý nebo krémový top a vytvořte si originální kombinaci. Okamžitě si všimnete, že celkový vzhled získá jemný nádech.

Milovnice odvážné módy mohou sáhnout po kombinaci letních barev. Zkombinujte vínové kalhoty s tyrkysovým krátkým topem nebo košilí. Safírová síťovaná halenka přehozená přes top a vínové šortky upoutají pozornost na večírcích i na procházce po pláži. Čas festivalů je ideální příležitostí k módním experimentům. Vínové boho kalhoty jsou klíčem k úspěšnému vzhledu. Doplňte je hnědými kovbojskými botami, krémovou krajkovou minisukní a spoustou korálkových šperků pro festivalovýlook.

Barevné kombinace

Vínová barva je výrazná a vkusná. Pokud ji doplníte černou a bílou působí tlumeně, zatímco s béžovou a šedou se zjemňuje. Harmonická kombinace je zaručena s lahvově zelenou, hnědou, výraznou fuchsiovou a také červenou. Tmavé barvy nahradíte sladce růžovou, modrou a žlutým odstínem, například hořčicovou barvou.

Jednobarevná kombinace může být pro letní období příliš tmavá, proto vsaďte na výrazné barvy. Přidejte kovový pásek v podobě řetízku nebo třpytivých krystalů, tím dodáte bordó kalhotám osobitý nádech. Tento sofistikovaný odstín rychle přinese originalitu i těm nejjednodušším kalhotám. Pokud upřednostňujete ležérní vzhled, doplňte outfit pletenými doplňky v hnědé nebo tmavě modré barvě.

Inspirace pro letní sezónu s vínovou barvou

Vínovou barvu nejčastěji nosíme v podzimně-zimním období. Tehdy se objevuje na tělových, lesklých a silných látkách. Stejně dobře však funguje i v létě, když zdobí krajky, smyslné průsvitné látky, ale i len, bavlnu a další vzdušné tkaniny. Jak doplnit letní outfit o vínové kalhoty? V teplých dnech se osvědčí bermudy, palazzo kalhoty, spodní díly obleků, vkusné cigaretové kalhoty a krátké šortky. Snadno jimi nahradíte vzdušné letní šaty a overaly.

Styly s vínovými kalhotami doplní smaragdově zelené tričko nebo tričko v pastelově růžové barvě. Bílé tenisky, velké sluneční brýle a proutěná kabelka jsou nezbytnými doplňky pro kombinace do města i na pláž. Džínová katanu uvítáte, až se ochladí, stejně jako lehkou volnou bundu. Outfity s vínovými kalhotami budou dokonalou módní volbou pro prázdninové období. Je to kontrast k všudypřítomným pastelovým a neonovým barvám a nesmrtelnému modrému denimu.

Přečtěte si další článek