Čtení na 4 min 05 Bře 2019

4 JARNÍ TRENDY, KTERÉ OVLÁDNOU JARO

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Přivítejte s námi jaro na módní vlně. Nabízíme vám ty nejžhavější trendy této sezóny, které byste neměly ve vašich outfitech ignorovat. Inspirujte se spolu s námi, co nabízejí designéři, stylisté a světoví trendsetteři!

Zvířecí vzor

Leopardí potisk minulou sezónu dominoval a své místo si mezi milovníky módy, najde i na jaře. Tentokrát to však bude i ve společnosti vzorů jiných nebezpečných predátorů. Skvrny, zebří i tygří pruhy, hadí kůže … existuje mnoho možností. Saint Laurent, Balenciaga a Ellie Saab oblékli modelky do těchto vzorů od hlavy až po paty: ať už to byly šaty, obleky, kabáty, nebo jen doplňky. Pokud nemáte chuť vykročit na ulici celá ve zvířecím vzoru, klidně si můžete vybrat pouze jeden kousek v tomto stylu, např. čepici nebo hadí boty, do kterých se zamilovali všichni fashionisti.

ANSWEAR / ANSWEAR / ANSWEAR / HAILY´S / TALLY WEIJL

Síla květů

Přijít na jaře s květinovým potiskem není nic nového, protože se tento vzor hřeje na výsluní téměř každou sezónu i když v obnovené variantě. A podobně je tomu i tentokrát. Hitem jsou však velké a expresivní vzory, v nichž květy okupují téměř celou látku. Charakteristické vzory, často zdůrazněné tmavšími obrysy, předvedl ve své kolekci například návrhář kanadsko tureckého původu Erdem Moralioglu. Gucci a Louis Vuitton zase vsadili na růže – tento jemný vzor se krásně vyjímal na vzdušných šatech i halenkách. Květiny na měkkých materiálech jsou tou romantičtější verzí této sezóny. Najdete je umístěné na šifonových šatech (nutně v pastelových odstínech), které každé dámě dodají mladistvý šarm.

ANSWEARANSWEARANSWEAR / GUESS JEANS / ONLY

Buďte neutrální!

Ozvěny tohoto trendu jsme zachytili už z minulého roku, kde je vynesly mezi instagramové fashionistky Kim Kardash a Kendall Jenner. Avšak v tomto roce jedeme na béžové vlně všichni! Tuto sezónu získává neutrální barva převahu, nad těmi intenzivními. Béžová dominuje všude – na molech, v streetfashion i na sociálních sítích. Do béžové se zamilovali snad všichni: Dior, Burberry, Balmain, Fendi, Chanel, Max Mara, Stella McCartney i mnozí další designéři, kteří jednotný celkový vzhled hrající odstíny béžové obohatili o tmavší doplňky. Během Fashion týdnů v New Yorku, Londýně, Miláně i v Paříži se bez béžové neobešel žádný styling. Důvod je jednoduchý, tato barva podtrhuje formu a současně i minimalismus. Béžová bunda, košile, šaty nebo plášť jsou tedy pro nás na jaře nevyhnutelné!

ANSWEAR / VILA / VERO MODA / MEDICINE / ANSWEAR

Kreativní krejčovství

S nastupujícím jarem přichází čas na dámský kostým. Na vrcholu je především výrazná barva a zajímavý vzor: pruhy nebo květiny, které představili Versace, Dolce & Gabbana nebo Caroline Herrera. Nová sezóna je také novou interpretací ženského kostýmu a klasických „pánských doplňků“. Nebojte se být kontroverzní – dámské kostýmy jsou obohaceny o stylové doplňky jako kovbojské boty. Bikerky či šortky hostovaly zase na módních show Chanel a Roberto Cavalli.

ANSWEAR / JACQUELINE DE YONG / ANSWEAR / ANSWEAR / MEDICINE

Přečtěte si další článek