Čtení na 2 min 04 Bře 2019

DO FORMY PO PORODU – SIMONA / STYLECOOKBOOK.CZ

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

Dostat se zpět do formy po porodu není tak lehké, jak jsem si představovala. Kolem sebe vídám samé hubené maminky a na Instagramu se to holkami, které mají ploché břicho už týden po porodu, jen hemží. První rada – nevěřte všemu, co vidíte na Instagramu :)

A tak jsem si naivně říkala, že to asi půjde samo. K tomu všemu mě všechny kamarádky přesvědčovaly, že s běháním kolem mimina půjdou nabraná kila dolů rychle. No, tak já jsem asi trochu jiný případ, protože ani 9 měsíců po porodu nejsem na své váze, a ještě se k ní ani zdaleka neblížím.  Snad tímhle přiznáním uklidním všechny ty z vás, které jste na tom podobně.

Dala jsem si ale předsevzetí, že během letošního roku se zpět na svou váhu dostanu, hezky pomalu, postupně a nijak drasticky. Začala jsem samozřejmě tím, že jsem si nakoupila nové oblečení. Protože je pro mě vždycky ta nejlepší motivace. Nehledě na to, že mi nic z toho, co doma na sportování ve skříni mám, není. A cítit se při sportu dobře, je zásada číslo jedna, protože mi věřte, že když jdete do posilovny v upnutém tričku, které je vám o číslo menší, už z logiky věci se nebudete cítit sebevědomě.

Posílám 5 tipů pro snadnější začátky:

Kupte si dobře padnoucí oblečení. Není nic horšího než se po porodu snažit nacpat do oblečení, které je vám malé. To vám na sebevědomí rozhodně nepřidá a pokud vám mohu poradit, ani to nezkoušejte a rovnou si běžte koupit něco většího a hlavně pohodlného. Samozřejmě pokud nepatříte k té šťastné skupině žen, které mají po porodu hned postavu stejně skvělou, jako ji měly před porodem.

I krátké cvičení se počítá. Pokud nemáte čas chodit do posilovny, zkuste každý den alespoň 15 minut cvičit doma. Já pravidelně cvičím v dětském pokoji na koberci a Bruno mě různě přelézá, podlézá a je to docela zábava i pro něj.

Nestresujte se vážením. Važte se maximálně jednou měsíčně a nezapomeňte, že svaly jsou těžší než tuk :-)

Choďte na svižné procházky s kočárkem. Zrychlete krok a zařaďte do procházkové trasy i nějaké větší kopce.

A jestli držíte nějakou drsnou redukční dietu, tak občas zhřešte, ať si ten život trochu osladíte a něco z něj máte. Já si třeba za odměnu kupuji občas preclíky v čokoládě, mňam.

 

Zatím cvičím doma, a tak jsem nás sladila se synem, ať i on z toho cvičení něco má. Věděli jste, že dělají i boží sportovní oblečení pro mimina? Já jsem pro sebe objevila značku Cardio Bunny. Jejich legíny mají pěkný vysoký pas, pod který elegantně schováte případný špíček na břiše, pokud také nějaký máte, tak se nechte inspirovat mým výběrem.

CARDIO BUNNY / UNDER ARMOUR / ADIDAS PERFORMANCE / CARDIO BUNNY / ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY

ADIDAS ORIGINALSADIDAS ORIGINALS / MAYORAL / MAYORAL / NIKE

Přečtěte si další článek