Čtení na 4 min 15 Zář 2021

6 must-have tašek, které tuto sezónu nesmíte přehlédnout

Autor: Markéta
Čtení na 4 minuty

Okouzlující, praktické, pro všechny příležitosti… Tyto typy kabelek vládnou této sezóně!

Módní dámské kabelky – s kožešinou

Vaše kabelka zůstane v teple! Měkké kožešiny, medvídci, bambulky a ovčí kožešiny dominují této sezóně, ale v celkem neobvyklé podobě – zdobí dámské kabelky. Někdy je zcela zakrývají a vytvářejí nadýchanou strukturu, někdy jsou jen ozdobou, například pásu nebo okraje, ale v každém vydání vypadají velmi zajímavě. Kožešinové kabelky jsou k dispozici ve verzi mini i maxi. Hodí se dokonale ke koženým bundám, vlněným kabátům a pleteným šatům.

Miss Sixty – Kabelka / Love Moschino – Kabelka / Love Moschino – Kabelka /

Twinset – Kabelka / Love Moschino – Kabelka / Love Moschino – Kabelka /

Taška roku 2021 – shopper bag

Tento typ dámské kabelky je známý již delší dobu, ale v posledních sezónách triumfuje. Pro shopaholiky a fanoušky toho, že májí všechno po ruce, máme skvělou zprávu – shopper s námi zůstane i tento podzim. Obrovská kabelka, obvykle obdélníkového tvaru a s velkými držadly, bude dobře fungovat s trenčkotem, oversize bundou nebo nonšalantním kardiganem. K oblíbeným materiálům této sezóny patří hrubé plátno a prošívaná látka orthalion (přesně stejná, jaká se používá na péřové bundy), stejně jako kožená klasika. Pokud chcete vyniknout, zvolte intenzivní barvu jako je kobaltová nebo růžová, nebo výraznou texturu.

United Colors of Benetton – Kabelka / Love Moschino – Kabelka / Mango – Kabelka Macia /

Hugo – Kožená kabelka / BIMBA Y LOLA – Kabelka / BIMBA Y LOLA – Kabelka /

Typy na trendy dámské kabelky ve stylu baguette

Nebudeme to skrývat – milujeme 90. léta a jejich módu. A stejně tak jsou na tom designéři a top značky, které neustále propagují kabelky ve stylu baguette. Minimalistická kabelka ve tvaru půlměsíce nebude letos na podzim tak jednoduchá. Populární se stávají XXL verze, modely s volánky, zdobené monogramem nebo masivním řetízkem. Je z čeho vybírat!

Marc O’Polo – Kožená kabelka / Tory Burch – Kožená kabelka / Answear Lab – Kabelka /

Answear Lab – Kabelka / Nobo – Kabelka / Kate Spade – Kožená kabelka /

Kabelky se šperkem

Nechte delší podzimní večery rozzářit třpytkami, které vyzařují z vaší kabelky – konkrétně ze šperků, kterými je ozdobena. Oblíbené jsou stále řetízky nahrazující řemínky, ačkoli masivní články jsou někdy jen dekorativní. Oblíbené jsou i kovové, zlaté a stříbrné odznaky, loga a nýty uspořádány do kompozic. Některé značky jdou ještě dál a na své tašky umísťují malé perly a krystaly – s takovou sofistikovanou ozdobou už další šperky nejsou potřeba!

Kurt Geiger London – Kožená kabelka / Guess – Kabelka / Karl Lagerfeld – Kabelka /

Karl Lagerfeld – Kabelka / Guess – Kabelka / Guess – Kabelka /

Módní kabelky – zaostřeno na textury

V trendech kabelek se toho děje hodně. Záleží nejen na tvaru, velikosti a barvě, ale také na textuře. Čím komplikovanější, tím lepší! Mezi návrhy známých značek najdeme modely potažené masitou boucle látkou nebo zakončené třásněmi. Nezapomínáme ani na prošívání a ražení, které v této sezóně nabývají efektivních tvarů a jsou stále více „prostorové“. Sofistikované copy zase odkazují na letní podnebí, ale v podzimní verzi jsou vyrobeny z kůže.

Liu Jo – Kabelka / Sisley – Psaníčko / Guess – Kabelka /

Pinko – Kožená kabelka / Coccinelle – Kožená kabelka Marquise Goodie / Twinset – Kožená kabelka /

Printmania ve světě kabelek

Některé typy dámských kabelek jsou pokryté malým, pravidelným potiskem – to je další žhavý trend této sezóny. V módě jsou grafické interpretace logotypů i geometrických vzorů připomínající kompozici art deco nebo odkazující na retro styl poloviny dvacátého století. Barevné kabelky jsou poutavé – určitě přinesou závan optimismu a radosti do šedé reality, která nás brzy čeká.

Kate Spade – Kožená kabelka / Furla – Kabelka Real / Pinko – Kabelka /

Joop! – Kabelka / Lauren Ralph Lauren – Kabelka / Dkny – Kabelka /

Více inspirace na stylové kabelky najdete zde!

Přečtěte si další článek