Čtení na 3 min 27 Srp 2021

Denim pop-up store – po létě sáhněte po džínech!

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Hned po prázdninách se vracíme do… denimu! Podívejte se na nové trendy, nejžhavější riflové novinky na podzim, a inspirujte se našimi tipy.

Přestože je džínovina univerzální a celoroční, v létě na ni na chvíli zapomeneme. Je čas osvěžit si paměť, a vybrat si nové džíny, které vás budou doprovázet v práci, ve škole i ve volném čase. A je z čeho vybírat! Přímo z návrhů influencerů, z přehlídkových mol a Fashion Weeků – připravili jsme pro vás pár tipů.

Nejlepší styly džínů

Letos na podzim je jedna věc jistá – v denimových návratech stále přeskakujeme skinny model (ikdyž s vědomím, že móda se vrací, naše láska k nim se pravděpodobně za pár sezón znovu oživí). Rovné džíny s vysokým pasem inspirované 80. léty jsou v kurzu, spolu se zvony a bootcut styly. Pokud vám stále chybí pohodlí, sáhněte po pytlovitých a volných džínách.

Answear Lab – Westernové boty Poti Pati / Mango – Džíny Carol / Karl Lagerfeld – Bavlněná košile /

The Kooples – Kožená ramoneska / Tommy Jeans – Top / Lee – Džíny Breese / Dr Martens – Nízké kozačky /

Džínové vzory a barvy

Pojďme se podívat na barvy. Koneckonců, džíny nejsou k dispozici pouze v „modré“ verzi, ikdyž klasické odstíny modré jsou letos na podzim velmi žádoucí. V tomto ročním období také častěji volíme tmavší barvy, kterých se chopili trendsetteři. Buďte tedy připraveni zvolit tmavě modrý a šedý denim. Pokud si myslíte, že je pro vás takové řešení příliš typické a příliš nudné (ale může být džínovina nudná?), sáhněte po sepraných látkách s efektem Acid Wash, barevných potiscích na džínovině a patchworku.

Mango – Kožená bunda QUEEN / Answear Lab – Top / Vagabond – Kožené sandály Erin

Lee – Džíny STELLA / Miss Sixty – Džínová bunda /

Selected – Džínová bunda / Levi’s – Džíny 501 /

Dr Martens – Boty / Diesel – Náhrdelník / Wrangler – bavlněná košile / Levi’s – Džíny /

Eko móda

Naštěstí to není jen dočasný trend, ale neustálý trend, který s námi zůstane na dlouhou dobu (doufáme, že navždy). Když hledáte nové džíny, bundu, sukni nebo džínovou košili, nebojte se investovat do kvalitních a ekologických kousků. V první řadě stojí za to hledat věci pod hlavičkou iniciativy Better Cotton – tato iniciativa podporuje produkci udržitelných materiálů se snižováním pesticidů a menší spotřebu vody. Vaše džíny se mohou skládat nejen z organické bavlny, ale také z recyklovaných materiálů. Rovněž stojí za to podporovat takové značky denimu, které zavádějí výrobní standardy šetrné k planetě, nepoužívají škodlivé chemikálie a snižují spotřebu energie nebo vody. Vybírejte a noste vědomě!

Medicine – Džíny Summer Vibes / Levi’s – Tričko / Medicine – Bandana Basic / Vans – Tenisky /

Levi’s – Jeansy Stay Loose / Levi’s – Bavlněná mikina / New Balance – Boty ML574ES2 / Levi’s – Džínová bunda /

Více inspirace na denimovou módu najdete tady!

Přečtěte si další článek