Čtení na 4 min 05 Čvn 2024

Pareo v hlavní roli: Od šátku k dokonalému letnímu outfitu

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Hledáte způsob, jak vytvořit pohodlný a stylový letní outfit? Vhodně uvázané pareo je skvělým doplňkem k plážovým
i každodenním outfitům. Tento kousek je nejen praktický, ale nabízí také nespočet možností, jak ho nosit. Objevte populární způsoby, jak pareo vázat a začleňte ho do svého šatníku.

Co je to pareo a jak ho uvázat?

Pareo je multifunkční šátek vyrobený z lehkého a vzdušného materiálu, který se hodí pro horké letní dny. Noste ho jako sukni, šátek, přehoz nebo dokonce jako šaty. Základní technika vázání parea jako sukně je jednoduchá, ale efektní. Přeložte látku napůl, aby měla požadovanou délku, obtočte ji kolem boků a konce svažte vepředu nebo na straně. Pro modernější vzhled uvázejte uzel ve stylu mašle. Dbejte na to, abyste ho dostatečně pevně uvázali, ale aby bylo stále pohodlné na nošení.

Pokud preferujete elegantnější variantu, uvázejte ho za krkem a noste ho jako šaty. Umístěte pareo za záda, překřižte ho přes hrudník a zavažte konce za krkem. Sílu utažení si přizpůsobte dle vlastních preferencí.

Pareo – nepostradalený doplněk na pláž

Pareo je nepostradatelným kouskem na pláž. Nabízí mnoho způsobů využití, ať už jako oděv, ochrana před sluncem nebo dokonce jako plážová deka. Zde jsou některé nápady:

Oblečení: Omotejte si ho kolem boků, uvažte ho za krkem nebo ho přehoďte přes ramena. Skvěle se hodí jako stylový doplněk k plavkám, když se vydáte z pláže do baru nebo na procházku.

Přehoz a sluneční ochrana: Lehký materiál parea vám poskytne ochranu před slunečními paprsky, aniž byste se přehřívali. Můžete si ho omotat kolem hlavy, přehoďte ho přes ramena nebo zakryjte část těla, která byla příliš dlouho vystavena slunci.

Plážová podložka: Velké pareo lze využít jako podložku na sezení nebo ležení na pláži. Můžete ho také složit a použít jako oporu pod hlavu.

Stylové uvázání parea – různé techniky a způsoby

Pareo je mimořádně univerzální a jeho vázání nabízí nespočet variant. Zde jsou některé nápady, jak ho uvázat a dodat vašemu outfitu šmrnc:

Jako top: Omotejte ho kolem hrudníku a uvažte ho za krkem pro vytvoření halter topu nebo ho zavažte vzadu pro klasický vzhled. Top bez ramínek dodá každému outfitu lehkost.

Asymetrická sukně: Uvažte ho na jedné straně boků a nechte konce volně splývat. Tento styl je hravý a zajímavý.

Maxi šaty: Zvolte velké pareo, abyste vytvořili elegantní kousek. Můžete ho uvázat jako top – buď vzadu, nebo za krkem.

Inspirace na letní dny

Nyní, když znáte základní techniky vázání parea, přinášíme inspiraci, jak ho začlenit do letních outfitů. Využijete ho od sportovního po elegantní vzhled:

Plážový outfit: Spojte pareo šaty s pohodlnými žabkami nebo sandály
a slaměným kloboukem. Jednobarevné pareo lze také nosit jako sukni k vzorovaným bikinám nebo jednodílným plavkám.

Neformální look: Na procházku nebo setkání s přáteli noste pareo jako šaty a doplňte je pohodlnými dámskými sandály a trendy slunečními brýlemi.

Elegantní styl: Na večerní večeři nebo rande noste pareo jako delší sukni, zkombinujte ji s krátkým elegantním topem, podpatky a třpytivými šperky.

Pareo jako šaty – krok za krokem

Chcete-li nosit pareo jako šaty, pamatujte na několik důležitých pravidel:

1. Vyberte látku dostatečně velkou na to, aby obepnula vaše tělo. Pareo šaty by neměly omezovat váš pohyb ani být příliš těsné.

2. Vyberte si techniku vázání: buď za krkem, nebo přes jedno rameno,
a proměňte pareo v šaty.

3. Přizpůsobte šaty svému tělu tak, aby pohodlně seděly na bocích nebo kolem hrudníku.

 

Pareo je skutečně všestranný kousek, díky kterému snadno proměníte svůj letní vzhled. Díky jednoduchým technikám vázání si můžete užít lehké šaty, top nebo sukni, které unosíte jak na pláži, tak v běžném životě. Experimentujte s vzory a barvami a vytvořte si jedinečné outfity.

Přečtěte si další článek