Čtení na 3 min 29 Pro 2018

Après ski – JAK VYPADAT MÓDNÍ NEJEN NA SVAHU?

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Možná se chystáte lyžovat, nebo jen plánujete strávit čas v útulné chatě na horách. Bez ohledu na to, kam budete mít mezi svátky namířeno, nezapomeňte že důležitý je i procházkový či večerní outfit, ve kterém se blýsknete.

Après Ski v překladu znamená „po lyžování“, tedy čas, který strávíme mimo svah. Ne každý musí být aktivním lyžařem, ale zasněžené hory si každý může vychutnat po svém, pokud vám mráz a sníh, samozřejmě nevadí. Vychutnejte atmosféru, kterou najdete ve stylových hospůdkách, horských restauracích či kolibách, kam se vydáte na večeři, nebo za něčím dobrým na zahřátí. Kromě toho, si ve volném čase můžete také vyběhnout do obchůdků, butiků, či do stánků za suvenýry. A v každé z těchto situací budete potřebovat jiné outfity či stylingy v jakých zazáříte. Takže nechte teplé kalhoty, rukavice a flízovú mikinu tentokrát ve skříni. A co si tedy obléci …?

Après ski, znamená diskrétní retro šarm

Après Ski je druh stylu, který svůj základ získával během mnoha let, namixovaný z něčeho lidového a trochu také ze skandinávského prostředí. Mezi nejpopulárnější kousky patří svetry a roláky – nejlepší vlněné s hustou pletenou vazbou, nevyhnutelně s geometrickým potiskem nebo s motivem sněhových vloček, vánočních stromků nebo jiných skandinávských vzorů. Kůže a vlna jsou nejlepšími materiály právě do zimních středisek, takže jejich nejčastější využití je pro kabáty a kožené batohy. Nezapomeňte přitom na doplňky jakoby vytažené z babiččiny truhly: hrubé tkané šátky, čepice s obrovskou bambulí a palčákové rukavice.

MANGO / TALLY WEIJL / PIECES / DAKINE / GEOX

MEDICINE / TOKYO LAUNDRY / HAILY´S MEN / TOKYO LAUNDRY / MEDICINE

Trendy pro rok 2019

Après Ski styl čerpá nejen z retro kousků, ale i ze sportovních prvků či oděvů přímo z přehlídkového mola. Pokud vám neunikne nic, co je právě aktuální, ve vašem šatníku by se měla v této sezoně objevit objemná sukně. Obzvláště módní jsou modely v intenzivních i metalických barvách. Na horách se samozřejmě nevyhnete slunečním paprskům, proto by se vašimi společníky měly stát – futuristické brýle, s vysoce módními geometrickými vzory.

JACK WOLFSKIN / CALVIN KLEIN JEANS / SCOTCH & SODA / ANSWEAR / MEDICINE

TOMMY JEANS / CALVIN KLEIN JEANS / TOMMY HILFIGER / JACK & JONES / MEDICINE

Nejtrendovější boty do zimního střediska

Když už máte připravenou celou zimní výbavu, je na čase dát prostor i botám. Ty musí být především teplé, cestujete přece do mrazivých končin. Přesto může jít komfort ruku v ruce s trendy. Sněhové boty jsou pro vás, tím ideálním řešením! V této sezoně jsou stále velkým hitem soft boty – Emu. Na módním Olympu se však drží i kosmické sněhové boty vyrobené z metalických materiálů, zdobené kožešinou, šněrováním, reflexními prvky a masivní podešví 90. let. Snadno si je nakombinujete nejen s džínami, ale dobře budou vypadat i s teplými legínami, punčochami i pletenými šaty.

JACK WOLFSKIN / EMU AUSTRALIA / EMU AUSTRALIA / MOON BOOT / UGG

TIMBERLAND / NIKE / NATIVE / FILA / PALLADIUM

Přečtěte si další článek