Čtení na 4 min 10 Led 2024

Après ski: Stylové oblečení pro vaši zimní dovolenou

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Ty nejkvalitnější materiály, stylový design, který kombinuje moderní trendy s retro duchem, a vysoký komfort. To jsou rysy, které dokonale odpovídají stylu après ski, který se stal základem kolekcí velkých módních značek. Čím se styl après ski vyznačuje? Proč se après ski stává stále oblíbenějším nejen mezi milovníky zimních sportů?

Definice stylu après ski je obsažena již v samotném názvu. Ve francouzštině doslova znamená „po lyžování“ a označuje tedy všechny aktivity, které lyžaři podnikají po lyžování nebo mezi jednotlivými sjezdy. Après ski však není zábavou výhradně pro mistry zimních sportů.

Stále více lidí podniká v zimě výlety na nejoblíbenější sjezdovky, aby si odpočinuli v tamních restauracích a lázních a zároveň se pokochali krásným výhledem na zasněžené vrcholky. A to i přes to, že lyžování zrovna neholdují. Nezbytným doplňkem na zimní dovolené je vhodně zvolený šatník, který odpovídá klimatickým podmínkám hor. Jak zohlednit après ski styl v oblečení?

Après ski: Vyváženost sportovního a ležérního stylu

Tento styl šatníku kombinuje sportovní a ležérní prvky oblečení. Abychom dosáhli správné rovnováhy, měli bychom ke stylingu přistupovat uvolněně. Vsaďte na elegantní nonšalanci s nádechem eklekticismu. Sportovní kalhoty v limetkové, růžové nebo fialové barvě kombinujte s topem v neutrálních barvách, jako je bílá, béžová, námořnická nebo černá.

Nebojte se posunout módní hranice a pohrát si s formou, barvami a střihy. Můžete kombinovat zdánlivě neslučitelné prvky svého šatníku – tepláky a vlněné svetry nebo lyžařskou bundu a glamour doplňky.

 

Jednou z charakteristik après ski je bezesporu nostalgie po módě 70. a 80. let. Retro prvky se objevují v každém oblečení. Nejen lyžařské kombinézy odkazují na předchozí desetiletí, ale také vlněné nebo tvídové komplety. Nostalgie po minulosti se projevuje také v lyžařských kalhotách do zvonu, neonových vsadkách, kapucích s kožešinovým lemem a barevných potiscích.

Pohodlné, teplé a stylové

Přemýšlíte, kde začít, abyste dosáhli dokonalého apres ski looku? Podívejte se na nejmódnější péřové bundy této sezóny. Vyberte si střih podle svých preferencí. Letošní zimu se nosí jak dlouhé, oversized modely, tak krátké péřové bundy v různých barvách. Péřové bundy, které jsou ideální na sjezdovku i pro aktivity mimo ni, najdete u značek jako MMC Studio, Rossignol, Boss, Hetrego a Columbia.

 

Péřová bunda MMC Studio; krátká péřová bunda MMC Studio

Během zimního šílenství na sněhu přijdou vhod lyžařské kombinézy – zejména ty s diskotékovým nádechem, inspirované 70. a 80. lety. Neomezujte se, pokud jde o barvy. Rozhodněte se pro modely v neonových a zářivých barvách. Energickou kombinézu můžete snadno zkombinovat s péřovou bundou v tlumenějších odstínech a získat tak trendy a elegantní zimní vzhled.

Roláky a svetry vybírejte nejlépe z vysoce kvalitních materiálů, jsou základem šatníku pro apres ski. Pokud se rozhodnete pro klasickou bílou, černou nebo béžové odstíny, vytvoříte základ pro univerzální vzhled. Zvažte také svetry se zajímavými texturami a folklórním nádechem. Díky pleteným vazbám, originálním potiskům a střapcům dokonale zapadnete do horského stylu.

Boty pro zimní dobrodružství

Nedílnou součástí après ski looku jsou teplé zimní boty. Nejoblíbenější jsou boty do sněhu, zejména modely Moon Boot. Jejich kosmický design byl inspirován botami astronautů Apolla 11, kteří přistáli na Měsíci. Dnes si sněhule této značky získaly status módní klasiky a staly se symbolem zimní módy. Současné modely se dodávají v různých barvách a provedeních, takže se dokonale hodí ke každému stylu. Navíc v chladných dnech dokonale zahřejí a jsou nepromokavé.

 

Luxusní semišové sněhule Inukii jsou dalším modelem, který se hodí k après ski stylu. V této sezóně vedou zejména klasické nízké boty, které sahají těsně nad kotník. Zaujmou promyšleným designem, výraznými tkaničkami a kombinací semiše a hladké kůže. Stejně oblíbenou volbou pro milovníky après ski jsou sněhule australské značky UGG. Skvěle se hodí na pauzy mezi lyžováním na sjezdovce. Jsou pohodlné, zahalí vaše nohy do tepla a doplní vaše zimní oblečení.

Nezapomeňte na doplňky

Každý outfit potřebuje doplňky, které dotvářejí jeho vzhled. Après ski look není výjimkou. Mezi nejmódnější doplňky, které se hodí k tomuto zimnímu stylu, patří teplá pletená čepice a šála s měkkým povrchem. Barevně je slaďte s ostatními kousky zimního šatníku, abyste vytvořili ucelený komplet.

 

První brýle Saint Laurent; uprostřed Saint Laurent; brýle Gucci

A nezapomeňte na doplňky, které mají praktické využití. Základem na sjezdovky jsou lyžařské brýle, které vás ochrání před sluncem, sněhem a zraněním. Jakmile opustíte sjezdovku, můžete je vyměnit za luxusní sluneční brýle, které budou ladit s vaším outfitem. Nejlepší modely najdete u značek jako Balenciaga, Saint Laurent, Gucci a Burberry.

Přečtěte si další článek