Čtení na 3 min 21 Pro 2023

Jak kombinovat a nosit Vintage styl?

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Módní kousky ve vintage stylu jsou pokladem, který ozvláštní každý styling. Najít je můžete nejen v obchodech se zbožím z druhé ruky, ale také na vintage trzích. Kde přesně byste měli takovou nabídku hledat a k čemu můžete nosit vintage oblečení?

Styling vintage oblečení

Vintage styl oblečení má spoustu fanoušků. Vintage hity se vracejí do našich šatníků a stávají se vážným konkurentem žhavých trendů přímo z přehlídkových mol. Mnoho lidí miluje „věci s duší“. Retro módu si spojujeme s minulými desetiletími a není divu, protože ve většině případů jde o originální modely, které niky nezestárnou. Vintage oblečení je autentické oblečení, nejčastěji tyto kousky pocházejí z období od 70. do 90. let.

Vintage styl a pánská móda

Vintage styl v pánském šatníku je spojen především s elegancí. Retro trenčkoty, kožené letecké bundy a klobouky se navzdory zdání skvěle hodí k současnému městskému stylu. Americký vintage úspěšně kombinuje různé subkultury a módu ze zcela odlišných koutů světa, takže osloví mnoho lidí. Dáváte přednost vkusnějšímu odkazu? Pánské mokasíny, kšandy a kostkované bundy a vesty jsou pro moderního dandyho nezbytností.

Pánské oblečení ve vintage stylu zahrnuje také měkké svetry, diplomatický kabát a obleky. Elegantní pánové by se měli inspirovat šedesátými a osmdesátými lety, kdy vládla sofistikovaná móda. Odkazy na minulost jsou rozmanité, takže si v nich každý najde něco pro sebe. Trička a bundy s logy se budou líbit mužům všech věkových kategorií, stejně jako saka s nášivkami na loktech. Vyplatí se přihodit i něco současného, co vzhledu opravdu dodá na zajímavosti.

Vintage styl je velmi rozmanitý, od pohodlných sportovních modelů až po velmi elegantní. Důležité je, že je to dokonalý způsob, jak zdůraznit svůj vlastní individuální styl. Nebojte se hrát si s módou. Vintage oblečení je inspirováno především popkulturou. Držte se maximálně dvou kusů, přidejte trochu současných věcí a během chvilky získáte skvělou kombinaci.

Vintage styl a dámská móda

Vintage styl dámského oblečení je ideální pro každodenní nošení, do práce i na větší výlety. K takovému oblečení můžete zvolit klasické doplňky a přitom mít výrazný vzhled. Pokud se rozhodnete pro kontrasty, je rozhodně lepší použít něco originálního. Je třeba však ke kombinacím přistupovat citlivě.

Na přehlídková mola se často vrací retro dámské boty, stejně jako další doplňky. Pozornost si však zaslouží zejména šaty. Dámské vintage šaty jsou většinou rozšířeného střihu nebo přepásané. Najdete v něm také plisované sukně, korzety a vypasované pouzdrové sukně. Široké kalhoty a kalhoty s vysokým pasem si získají nejedno srdce a bílé košile na míru s efektní límce jsou elegantní kombinací nejen do kanceláře. Komplety z boucle vás posunou na další módní úroveň. Vintage styl v dámském oblečení zahrnuje všechny druhy kardiganů a svetrů s hustou vazbou, například roláky. Padesátá, sedmdesátá, osmdesátá a dokonce i devadesátá léta jsou pro mnohé sentimentálním obdobím, ze kterého lze čerpat spoustu inspirace. Dámské bundy v podobě oversized bomberů, kožených modelů a bund z ovčí kůže doslova přenesou váš vzhled do minulosti.

Kde koupit oblečení ve vintage stylu?

Ne každý se rád prohrabuje ve starožitnictvích nebo v buticích z druhé ruky. Chce to čas a hodně trpělivosti. Kde koupit oblečení ve vintage stylu? Na Answear.com jsou k dispozici nejrůznější kolekce a poměrně dost výhodných nabídek, od prémiových firem až po obchodní řetězce. Zajímavé je, že mnohé z nich nabízejí oblečení ve vintage stylu, navíc s doplňky, včetně dámských pásků.

Při výběru oblečení ve stylu vintage se zaměřte na džínové výrobky, vzdušné, romantické šaty a úplety se zajímavou vazbou. Za pozornost stojí také košile s neobvyklými potisky. Budete překvapeni, jak se styling vintage oblečení promění, takže se nebojte vrátit k oblíbeným trendům z minulé éry.

Přečtěte si další článek