Čtení na 4 min 24 Zář 2018

BITVA STYLISTŮ: EXKLUZIVNÍ PŘEDSTAVENÍ POROTY

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Kdo rozhodne o udělení titulu Nejlepší Stylista roku 2018? Které osobnosti změní buducnost jednomu z mladých módních talentů v Čechách? Seznamte se s porotou projektu Bitva Stylistů složené z ostřílených profesionálů.  Youtuberka, fashion blogerka, stylistka a šéfredaktorka módního lifestylového časopisu otevřou již tento podzim nejkreativnějšímu z vás dveře do módní branže.

SABRINA KARASOVÁ

Sabrina Karasová je šéfredaktorkou české verze mezinárodního časopisu Cosmopolitan. Módu bere jako prostředek sebevyjádření a zábavy. Móda hrou! Miluje styl Veroniky Heilbrunner, boření pravidel v kombinování barev a vzorů. Fandí lidem, kteří hledají v módě nové cesty, ale přitom ovládají řemeslnou kvalitu. Tleská těm, kdo mají svůj nápad! Obdivuje všechny, kdo dokáží v módě recyklovat jak modely, tak materiály. Ujíždí na kvalitních látkách vintage módy a marně se snaží zkrotit a zorganizovat svou nadměrnou sbírku bot a kabelek. Vlastní jedny revoluční šaty utkané ze starých rybářských sítí, vylovených z moře. Jezdí na módní přehlídky do NY a Paříže, kde potkává živoucí ikony světové módy.

 

„Miluju styl německé blogerky Veroniky Heilbrunner. Dokáže kombinovat barvy, vzory i střihy, umí překvapit, ale i být uměřená. Je ikonou street stylu i večírků. Její styl působí přirozeně, nositelně.“

 

MARKÉTA BÁRTOVÁ

Markéta Bártová je fashion blogerka a fotografka z Brna, která už přes čtyři roky vede blog nesoucí její jméno. Díky svému osobitému stylu a smyslu pro detail se už dvakrát po sobě probojovala do top 10 fashion blogerek České republiky v rámci soutěže Czech Blog Awards. Móda pro ni představuje jedinečný způsob sebevyjádření a toto poselství se snaží předat i svým sledujícím. Poselství, že móda nemusí být jen povrchní a konzumní záležitost. Už několikrát si vyzkoušela roli fashion stylistky a ráda by se v budoucnu věnovala stylistice a poradenství na více profesionální úrovni. Kromě módy se snaží svým followerům prostřednictvím blogu i instagramu předávat myšlenky veganství a udržitelného životního stylu. Hlouběji se pak zaobírá tématy jako je cruelty-free a veganská kosmetika, udržitelná a second-hand móda nebo minimalizace plastů v běžném životě.

„Ideální stylista je takový, který se dokáže maximálně vcítit do svého klienta. Umí pracovat s jeho postavou i s jeho osobností tak, aby výsledný styling působil harmonicky a nenuceně. A daný člověk se v něm cítil dobře, sebevědomě, a především sám sebou, i přesto, že outfit často vybočuje z toho, co normálně nosí.“

 

KLÁRA KLEMPÍŘOVÁ

Vyhledávaná módní poradkyně s 30ti letou praxí v oboru. Guru stylu mnoha známých osobností i aktivních moderních žen. Začínala jako modelka a módní návrhářka, později byla módní redaktorkou v časopisech Elle a Marianne. Od roku 2007 provozuje Módní ordinaci, kde poskytuje kompletní servis a stylový mentoring nejen svým klientkám, ale i mnoha předním firmám. Ostatně, spolupracovala s Ladislavem Špačkem na Velké knize etikety, a to jen potvrzuje hluboké znalosti formálního stylu. Klára je také majitelkou Akademie stylu a módy, kde společně s první ligou odborníků vyučuje krásu nejen vnější, ale komplexní, sahající až do hlubin lidské duše. Pravidelně radí s trendy a stylem na obrazovkách celoplošné televize, kde je stálým hostem a úzce spolupracuje s předními lifestylovými periodiky, módními odborníky a uznávanými designéry. Organizuje, moderuje a styluje fashion shows.

„Správný stylista umí udělat kompromis mezi tím, co je právě v módě- v trendu a tím, co sluší postavě, kterou obléká. Respektuje osobnost klienta, jeho pocity v tom kterém oblečení a nezapomíná vše doladit do daného prostředí.“

JITKA NOVÁČKOVÁ

Jitka Nováčková je modelka, youtuberka a influencerka, která několik let působila v Německu, kde pracovala např. pro klienta Hugo Boss. Vyhrála českou soutěž krásy, a kromě modelingu si vyzkoušela spolumoderování přímých televizních přenosů soutěže Superstar. Nyní žije střídavě v Česku a Dánsku a naplno se věnuje tvoření obsahu na své sociální sítě, zajímá ji content marketing a fandí trendu ženské postavy.

 

„Móda je pro mě kreativní hra, která vystihuje mou náladu. Proto se každý den mé outfity tak liší. Nakupuji často. Nejraději online nebo v second handech v Dánsku, které jsou kvalitou velmi vysoko.“

 

 

 

CHCETE VĚDĚT VÍC O BITVĚ STYLISTŮ? NAVŠTIVTE NAŠE STRÁNKY: www.bitvastylistu.answear.cz 

 Nahlédněte s námi do zákulisí natáčení videa. Naše poděkování patří make-up artistce Urban Decay a fotografce Anetě Vrkotové.

 

Přečtěte si další článek