Čtení na 3 min 26 Srp 2022

Casual dress code vs. Smart casual dress code. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Obdrželi jste pozvánku, na které bylo uvedeno, že si máte obléct smart casual dress code? Každý dress code má předepsané zásady oblékání a smart casual dress code není výjimkou. Jak se však obléct tak, abyste pravidla dodrželi a nebyli jen ve stylu casual dress code? Poradíme vám.

Casual dress code

Casual dress code je nejběžněji se vyskytující typ dress code, který miluje každý. Už název prozrazuje, že se jedná o velmi pohodlný a neformální styl. V podstatě se jedná o takový sportovní typ dress code, při kterém si můžete obléct to, v čem se cítíte nejlépe. Pokud tedy milujete tepláky, legíny, džíny, obyčejná jednobarevná trička a tenisky, pak je casual dress code právě pro vás. Přesto i tento typ má další podkategorie, pro které jsou charakteristické jiné druhy oblečení.

Kategorie casual dress code

U casual dress code tak můžeme rozlišovat:

– Dressy casual dress code

– Smart casual dress code

– Business casual dress code

Sice jde stále o casual dress code, nicméně v případě smart nebo business casual dress code jde naprostá neformálnost stranou.

Dressy Casual Dress Code

Rozdíl mezi klasickým casual dress code a dressy casual dress code není velký. I v tomto případě si můžete na sebe dát pohodlné a ležérní oblečení, které je ovšem třeba doplnit něčím stylovým, abyste zachovali zásady dressy casual dress code. Proto se tomuto typu dress code říká také Casual Chic. Svůj oblíbený džínový outfit tak můžete doplnit o výrazné šperky, boty na podpatku, stylovou kvalitní kabelku či třeba klobouk, který dodá outfitu styl.

Smart casual dress code

Smart casual dress code je odvozen od slov „Smart“, což v překladu znamená bystrý a „Casual“, který můžete chápat jako neformální. Jak si ale představit Smart casual dress code a kdy si oblečení v tomto stylu obléct? Jedná se o typ, který propojuje formálnost a neformálnost. To znamená, že při tomto dress code si můžete obléct například džíny, košili, košilové šaty, boty na vysokém podpatku, sako, elegantní kalhoty, ale nikdy ne dva elegantní kousky dohromady. To znamená, že elegantní bílou košili můžete kombinovat s džínami a mokasínkami. Můžete také kombinovat džíny, bílé tričko, bílé elegantní sako a bílé tenisky. Smart casual ženy tak vypadají stylově, elegantně, moderně, ale stále se cítí maximálně pohodlně ve svém outfitu.

Přečtěte si další článek