Čtení na 2 min 20 Kvě 2019

Co nosím, když běhám – Soňa / www.running2.cz

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

Říká se, že k běhání toho není příliš potřeba. Jenže ta správná a dobře zvolená výbava ho dokáže zpříjemnit po všech stránkách!

Must have: kvalitní podprsenka

Jednou z nejdůležitějších věcí je pro běžkyně sportovní, pevná podprsenka, a to i když nemáte příliš bujný hrudník. Sama jsem ji kdysi zapomněla a uběhla jsem asi 100 metrů, dál se to prostě nedalo. Běžecké podprsenky jsou buď navlékací přes hlavu a vybírají se klasicky, podle vaší velikosti – tedy S, M, L nebo pro větší prsa jsou určené košíčkové, na zapínání, které se vybírají podobně, jako klasické podprsenky – tedy podle obvodu hrudníku a také košíčku.

NIKE / NIKE / PUMA / UNDER ARMOUR

Důležité: funkční tričko

V létě si většinu času vystačím s tričkem s krátkým rukávem. Je skvělé, když je horko, protože chrání před spálením od slunce ramena a když je chladněji, jen si přes něho přehodím lehkou bundičku. Vždy dbám na to, aby byl materiál funkční, lehký, prodyšný a aby dobře odváděl pot a rychle schnul.

UNDER ARMOUR / REEBOK / COLUMBIA / ADIDAS PERFORMANCE

Proti větru a dešti: lehká větrovka

Když není počasí ideální, sahám po bundičce, která neprofoukne a částečně také chrání před deštěm. Není to ale pláštěnka, protože ta je neprodyšná a velmi se v ní tělo při výkonu paří. Kvalitní větrovka se dá složit do malého balíčku a vzít do kapsy nebo běžeckého batůžku a použít vždy, když je potřeba.

COLUMBIA / NIKE / FEMI STORIES / PUMA

Pro komfort: běžecké kraťasy nebo sukně

Místo legín nosím od jara funkční kraťasy. Nejvíce mi vyhovují ty, které v sobě mají všité krátké legíny. Zabrání to tření kůže a vzniku odřenin, zejména na dlouhých závodech. Velmi krásně vypadají také sportovní sukně, zakryjí zadní partie a působí velmi žensky.

UNDER ARMOUR / FILA / DESIGUAL / TOMMY SPORT

Přečtěte si další článek