Čtení na 2 min 15 Dub 2019

Jak se nalíčit, aby vám make-up vydržel, i když sportujete – Soňa / running2.cz

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

Mít stylové a funkční oblečení je jedna věc, ale celkový dojem a dobrý pocit dotváří i líčení. Sama hodně sportuji a můj make-up drží, i když jsem v cíli maratonu. Jak na to?

Už více než patnáct let pracuji jako kosmetická redaktorka, a tak jsem měla možnost vyzkoušet snad úplně všechny značky. Není to ale jenom o konkrétních výrobcích. Aby váš make-up vydržel námahu, pot, dokonce i zmoknutí nebo slzy, je potřeba dodržet několik pravidel. Mně funguje toto:

Nedotýkat se obličeje

Základní pravidlo zní – pokud má vše držet tam, kde má, nesmíte si sahat na pleť. Tak se líčidla rozmažou a udělají fleky. Aby mi pot nestékal do čela, nosím sportovní čelenky nebo kšiltovky, které ho odsají a ten mě pak nepálí v očích a neničí mi líčení. Pokud čelenku nemám, pot jednoduše z čela odsaji přiložením (ne drhnutím) papírového kapesníčku nebo ručníku na pleť.

Používat mastné textury

Mastnota odpuzuje vodu a stejně je tomu i líčidel. Když proto sportuji, tak moje oční stíny nebo tvářenka mají krémovou texturu, kterou pot, ani déšť nenaruší. Tužka na oči nebo rtěnka má také mastný základ, takže vše zůstane nedotčeno.

Dobře si vybírat řasenku

Častým problémem bývá pod očima rozmazaná řasenka. Opět radím netřít si nalíčené oči a používat buď voděvzdornou řasenku nebo přes klasickou řasenku aplikovat speciální bázi, která z ní udělá opět odolnou vodě.

Soniny tipy, co si k pěknému make-up z Answear.cz vybrat na běhání:

NIKE / PUMA / ADIDAS PERFORMANCE / NIKE / ADIDAS PERFORMANCE

UNDER ARMOUR / ADIDAS ORIGINALSCOLUMBIA / ADIDAS PERFORMANCE / SALEWA

 

Přečtěte si další článek