Čtení na 3 min 16 Čvc 2020

Co si vzít na letní výlet?

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Léto je vhodný čas pro všechny druhy aktivit! Možná se jen chystáte na krátkou procházku, nebo jste se rozhodli, že budete trávit celý den venku, dobře zvolené části vašeho šatníku vám umožní nejen zářit ve velkém stylu, ale především – cítit se bezpečně a pohodlně i v neočekávaných situacích.

V čem na kolo?

Jízda na kole se stala jednou z nejoblíbenějších letních aktivit. Je to i proto, že se tak můžeme vyhnout přeplněným autobusům nebo tramvajím a můžeme se tak efektivně dostat kam potřebujeme. Zároveň je to skvělý způsob, jak relaxovat a trávit volný čas. Pokud nechcete praktikovat profesionální cyklistiku, nepotřebujete speciální oblečení. Při jízdě na kole však stojí za to dodržovat několik pravidel. Nejdříve si vyberte boty na ploché podrážce. V létě to mohou být lehké nebo designové tenisky i pohodlné sandály. Šortky a chinos kalhoty s kapsami jsou perfektním vybavením pro rekreační jízdu. Další možností jsou legíny, které mimochodem dokonale zdůrazní vypracovaná stehna a lýtka. Dámy si také mohou vybrat krátké šaty ve sportovním stylu – široké a dlouhé sukně, jakož i volné kalhoty se však nedoporučují, protože hrozí, že se zachytí v řetězu. Pokud se počasí zdá nejisté, nezapomeňte na lehkou pláštěnku. A všechny potřebné věci, si můžete zabalit do vašeho batohu.

ANSWEAR / NIKE / TOMMY HILFIGER / PUMA / FURLA

POLO RALPH LAUREN / NIKE  /  HELLY HANSEN / NIKE / UNDER ARMOUR

Co vzít na výlety?

Plánujete výlet mimo město, procházku do lesa nebo bezstarostný trek? Zvolte si pohodlné oblečení ve sportovním stylu. Toto léto si můžete vyzkoušet například sportovní cyklistické šortky. Zkombinujte je s crop topem nebo s tričkem a dostanete vysněný moderní vzhled. Pro chladnější dny budete potřebovat mikinu s kapucí, džínovou bundu nebo tenkou bundu s kapucí. Vsaďte na přírodní, prodyšné a vzdušné látky. Fanoušci nových technologií mohou zkusit funkční materiály a testovat je během aktivit, protože dobře absorbují vlhkost a velmi rychle schnou. Trička z takových speciálních materiálů si vybírají právě sportovci – pokud máte v plánu mimořádně aktivní a dlouhý den venku, můžete se s takovým speciálním oblečením spřátelit. A na řadě je otázka obuvi. Když nechcete dobýt vrcholky hor, stačí tenisky se stabilní protiskluzovou podrážkou. Na klidnějších trasách můžete vyzkoušet sportovní sandály.

FEMI STORIES / HELLY HANSEN / ADIDAS ORIGINALS / FILA / PUMA

ROBERTO CAVALLI / ADIDAS PERFORMANCE / ADIDAS PERFORMANCE / GUESS JEANS / COLUMBIA

Doplňky, bez kterých se neobejdete

Kromě dobré nálady potřebné k dobrodružství se vyplatí vzít si s sebou i vhodné doplňky. Především pokrývka hlavy, která vás ochrání před přehřátím. Tradiční kšiltovka nebo klobouček, budou v létě vhodné pro neformální styl. Dívky si mohou vyzkoušet šátek uvázaný kolem krku. Sluneční brýle jsou dalším nezbytným prvkem vaší letní výbavy. Nemusí být ve sportovním stylu – na běžné nošení si vyberte klasické modely, jako jsou aviatorky, lenonky nebo úzké obroučky ve stylu 90. let. Už jsme zmínili batoh, který bude užitečný při cyklistických výletech. Ale menší model vám udělá stejně dobrou službu i na túrách. V případě dokumentů a jiných malých předmětů bude praktický menší tvar. Chcete zkombinovat výlet s piknikem? Klasický piknikový koš je tou pravou volbou.

ANSWEAR / MANGO / CALVIN KLEIN / VOLCOM / PEPE JEANS

CHAMPION / DOUGHNUT / TOMMY HILFIGER / RAY-BAN / LEVI´S

Přečtěte si další článek