Čtení na 2 min 30 Čvc 2018

CUKRFREE: Bláznivý výstřelek nebo zdravý životní styl? Michal, Running2.cz

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

V poslední době je téměř nemožné přehlídnout všudypřítomnou kritiku cukru a všemožná přirovnání k bílému jedu nebo droze. Jak to tedy je? Má cukrfree smysl, nebo je to jen nafouknutá bublina? Vždyť když jsme byli malí, nikdo neřešil, jestli jíme čokoládu nebo jiné sladkosti.

Jak to tedy je?

Překvapivou pravdu nám odhalí pohled na složení potravin. Je až s podivem, do čeho všeho dnes výrobci dokáží přidat cukr. Často je plnotučné mléko nahrazeno odtučněným, a protože tuk je sladký, je jídlo dochuceno levným cukrem. Cukr je tak dneska téměř v každém zpracovaném jídle. Chuť tomu ale vůbec neodpovídá.

Jak z toho ven?

Základní pravidlo je číst si štítky se složením potravin. Jakmile vidíte cukr na některé z prvních příček složení, raději se poohlédněte po něčem jiném.

Vůbec nejlepší je nakupovat základní potraviny a připravovat si jídla vlastní. Plnotučné mléko, ovoce, zelenina, maso od řezníka to vše vám ve výsledku prospěje, a nakonec také ušetříte.

Stojí nám to za to?

Radikální změna stravy s omezením cukrů s vypuštěním brambor, pečiva a těstovin může při správném nastavení vést k překvapivě rychlé, a přesto bezpečné redukci váhy. Tělo se totiž hned na začátku zbaví přebytečné vody, pomalu se začne měnit a během několika týdnů je výsledek vidět také na rýsující se postavě.

Pokud jste tedy zatím nestihli vypilovat postavu do plavek a na dovolenou k moři se chystáte až koncem léta, je ten pravý čas s tím něco udělat.

Naše tipy na plavky:

JACK & JONESQUIKSILVER / QUIKSILVER / TOMMY HILFIGER / JOHN FRANK

CALVIN KLEIN JEANS / TOMMY HILFIGER / NOISY MAY / LORIN / ADIDAS PERFORMANCE

Přečtěte si další článek