Čtení na 3 min 09 Srp 2021

Závratné tenisky! Tyto sportovní boty budete nosit stále

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Tenisky – milujeme je a nosíme je tak často, jak to jen jde! Pomalu vstupujeme do nové sezóny a revidujeme nejoblíbenější modely a trendy, které nelze ignorovat.

Nová verze robustních tenisek

Masivní boty nejsou v této sezóně žádnou novinkou, ale nyní fantazie návrhářů dosáhla svého vrcholu – jak co do velikosti a tvaru podešve, tak i barev a použitých materiálů. Hodně se toho děje! Rozsáhlé, komplexní platformy se sochařskou formou jsou na vrcholu – obohacené o polštáře tlumící nárazy zaručují neuvěřitelné pohodlí. Jejich tvar je doplněn barvami: pastelové a intenzivní odstíny se objevují ve složitých kombinacích, často obohacených zvířecím potiskem, metalickými a lakovanými texturami. Pokud milujete pohodlný maximalismus, tyto tenisky jsou pro vás!

kožené RED VALENTINO / se zvířecím printem LIU JO / stínované BUFFALO /

barevné LOVE MOSCHINO / s platformou GUESS / žluté KARL LAGERFELD /

barevné PUMA / robustní D.A.T.E. / černé ADIDAS PERFORMANCE /

modré TOMMY JEANS / zelenomodré TOMMY JEANS / barevné SISLEY /

Diskrétní vintage kouzlo

Tento trend je nějak spojený s předchozím – barevné a přehnané „boty pro tátu“ jsou kvintesencí 90. let, které používá mnoho značek. Ikonické modely Air Max a New Balance získávají mírně modernizovanou podobu, ale přesto zde můžete cítit ducha této dekády. Charakteristický je také způsob nošení – letos v létě by tenisky měly být kombinovány s ponožkami po kotníky, a to jak ve sportovním, tak v ležérním stylu, a také s šaty v hlavní roli.

bílé ADIDAS ORIGINALS / černorůžové NIKEbarevné LACOSTE /

bílé ADIDASoranžové CALVIN KLEIN JEANS / semišové NEW BALANCE /

bílé NEW BALANCE / barevné NEW BALANCE / bílé REEBOK /

modrobílé LACOSTE / modrošedé TOMMY JEANS / červenomodré TOMMY JEANS

(Ne) minimalistická bílá

Bílé tenisky jsou klasikou žánru – modely Stan Smith nebo Superstar nikdy nezestárnou a vypadají skvěle jak s teplákovou soupravou, tak s oblekem. Sneakerheads hledající lehkou změnu mohou sáhnout po botách s malým ozvláštněním. V této sezóně se designéři a nejoblíbenější značky rozhodli nadčasovou bílou mírně zpestřit. Sportovní bílé boty obujeme na masivní platformu, nejlépe barevnou, přidáme výrazné nášivky a lesklé prvky, např. těžké řetězy. Tak co si vyberete vy?

s řetízkem FILA / s řetízkem ELISABETTA FRANCHI / nazouvací KARL LAGERFELD /

bílé TORY BURCH / s nápisem RED VALENTINO / bílé ADIDAS /

bílé PUMA / s nápisy DIESEL / bílé PS PAUL SMITH /

bíločervené CALVIN KLEIN / nazouvací TOMMY JEANS / robustní ADIDAS /

Více inspirace na stylové tenisky najdete zde!

Přečtěte si další článek