Čtení na 3 min 25 Čvc 2022

Diskrétní půvab luxusu – nejkrásnější brýle ikonických značek

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Dokonalé léto, dokonalá ochrana před sluncem! Doplňte svůj outfit brýlemi s luxusním logem – tyto slavné „haute couture” značky nyní najdete na Answear.

Chloé

Historie této značky sahá až do roku 1952. Módní dům, který založila Gaby Aghion, nabízel výrobky Ready-To-Wear, které byly novinkou ve stále mírně zkamenělém světě „haute couture”. Není divu, že značka se rychle stala populární mezi ambiciózními mladými ženami, které touží uspět v měnícím se světě. Glamour na jedné straně a cool na straně druhé – romantické modely francouzského módního domu nosily Grace Kelly, Brigitte Bardot a Jackie Kennedy. DNA značky Chloé zůstává nezměněna již několik desetiletí a charakteristický „holčičí” design značky je jasně viditelný v návrzích brýlí. Od jemných tvarů až po odvážné, oversize linie, každý rám je příkladem precizního designu a řemeslného zpracování značky. Lehký povrch a sofistikované textury doplňují světlé, gradientní odstíny, díky čemuž je celek na jedné straně ženský a na druhé straně odvážný.

Balenciaga

Originální vzory se zde objevily hned na začátku! Balenciaga je luxusní módní dům, který v roce 1919 založil Cristóbal Balenciaga ve Španělsku. Jeho zakladatel stanovoval nové hranice ve světě módy. Dnes v této tradici pokračuje kreativní ředitel značky Demna Gvasalia. Balenciaga v jeho podání je žádaná, kultovní a expresivní značka, ve které se futurismus mísí s retro vlivy a sahá po archivních projektech Cristobala. Zbožňují ji hvězdy světového formátu včetně Kim Kardashian, Nicole Kidman, Dua Lipa a Belly Hadid. Brýle s výrazným logem módního domu si zamilují individualisté, kteří se rádi odlišují – tyto futuristické kočičí tvary totiž nelze ignorovat!

Bottega Veneta

Značka, kterou milují mileniálové a generace Z, byla založena v Itálii a zpočátku se zaměřovala výlučně na výrobu koženého zboží. Přestože existuje již od roku 1966, za svou současnou popularitu vděčí bývalému kreativnímu řediteli Danielu Leemu, který reinterpretoval klasiku a probudil giganta, jak se značka zvykne označovat. Zelená tráva, pouzdro, kabelka Cassette s pleteninou a krátké wellies na podrážce ve stylu chunky jsou jen některé z hitů, které značka uvedla na trh v posledních sezónách. Tyto produkty máte pravděpodobně v paměti – objevily se v každém módním editoriálu a ve stylingu světových influencerů. Co takhle brýle s logem jednoho z nejpopulárnějších módních domů současnosti?

Gucci

Tento italský módní dům je jedinečný a plný barevných vzorů – stejně jako jeho historie plná zvratů. Přestože dnes už Gucci není v rukou slavné rodiny Gucciových, těší se dobré pověsti a svým nádherným stylem uchvacuje tisíce žen. Pod vedením Alessandra Micheleho je Gucci eklektrizující, výstřední a přeshraniční. Historické odkazy se zde mísí s fantazií, sen se mění ve skutečnost a současné komiksy se stávají stejně dobrým zdrojem inspirace jako malba s velkým „M“. Viktoriánské styly, rock’n’rollová poselství, babičkovské pleteniny, pohádková zvířata, klasika z archivů značky – v této spleti honosných vzorů a barev je metoda!

Přečtěte si další článek