Čtení na 3 min 28 Úno 2019

FASHION WEEK – PODÍVEJTE SE NA AKTUÁLNÍ TRENDY

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Pokaždé je to okázalá událost, která si podmaní téměř celý módní svět. Každý Fashion Week má svou charakteristickou tvář, své typické módní výstřelky i své nepřehlédnutelné obličeje. Je to směs současných trendů, nejaktuálnějších kolekcí, ale i pouličního fashion vkusu, který právě kraluje v jednotlivých městech. Pokud jste tam nebyli, podívejte se s námi, co uchvátilo přehlídková mola během jarních týdnů módy!

Fashion weeky v únoru a v březnu ve čtyřech metropolích jsou skutečnými festivaly módy lákající davy celebrit, bloggerů, influencerů, módních redaktorů i stylistů, kteří tak dostanou prostor ukázat své nejmódnější stylingy. Je to scéna, během které můžete vidět nejen to nej na nadcházející podzimní sezónu, ale i ukázky trendů v ulicích. V našem módním průvodci jsme vám shrnuli ty nejžhavější tipy, které byste měli ve svém šatníku v této sezóně mít.

New York Fashion Week

Letošní New York Fashion Week se nesl ve stylu streetwear. Není to zas až takovým překvapením, protože oversize kabáty, neonové mikiny a eklektické kombinace z 80. let se dokonale mísí s architekturou tohoto města. Stylisté se doslova zamilovali do bílých bot a XXL kabelek. Preferovanou barvou se ukázala být růžová, viditelná zejména na kabátech i kožešinách. Své místo si upevnila i zářivě neonová, která rozjasnila klobouky, šaty či halenky v kombinaci s neutrálními odstíny na ležérním oblečení. Hitem nejen na molech, ale i v reálném světě se staly ženské kalhotové kostýmy, které se nesou ve znamení tzv. power dress codu. Můžeme je vidět v kolekcích Caroliny Herrera i Marca Jacobse.

ONLY / PUBLIC DESIRE / JACQUELINE DE YONG / ANSWEAR / TALLY WEIJL

ANSWEAR / MISS SIXTY / GUESS JEANS / EMPORIO ARMANI / SILVIAN HEACH

 London Fashion Week

Londýnský Fashion Week musí být vždy jiný. Trochu živý, trochu rebelující a trochu anarchistický. A tak tomu bylo i tentokrát. Anglická mekka módy postavila své trendy na fashion novinkách posledního desetiletí. Takže svou renesanci zažily punk, rybářské sítě, čelenky, rybářské klobouky jakoby vyňaty z hip-hopových hudebních videí i pop-artové šátky či šálky, které se budou nosit uvázané nejen kolem krku ale i na kabelkách. Barevný eklekticismus byl zjemněn béžovou, která se ukázala být volbou číslo jedna! Byla přítomna na přehlídkových molech, ale také mezi hosty na přehlídkách, či v ulicích Londýna. A to je jeden z hlavních důvodů, proč si budeme v béžové barvě kupovat například trenčkot, svetr nebo šaty.

ANSWEAR /RALPH LAUREN / ANSWEAR / PIECES / TOMMY HILFIGER

REVIEW / GLAMOROUS / JACQUELINE DE YONG / ONLY / ANSWEAR

Milan Fashion Week

Fashion Week v Miláně je oslavou eklekticismu. Oslava barev, kontrastů a mix několika ér dominovaly nejen během prohlídky Gucci, ale i v ulicích této metropole. Móda, která se během tohoto týdne představila, byla jakoby předzvěstí jara – pastelové barvy dostaly zelenou: béžová, světle modrá či růžová, zelená a oranžová doslova vyburcovaly mysl, aby se již připravila na sluncem vyhřáté dny. Svůj triumf i zde dosáhly oversize kousky. Opět se k nám vrátily obrovské puff rukávy, velké mašle jako součást zdobení na šatech a samozřejmě nechyběly ani velké sluneční brýle. Konečně, italský glamour, je nutností.

ONLY / VERSACE / VERO MODA / TRUSSARDI JEANS / VERO MODA

VILA / SILVIAN HEACH / MANGO / DESIGUAL / SILVIAN HEACH

Přečtěte si další článek