Čtení na 3 min 21 Lis 2021

Inspirativní listopad! Jednoduché tipy pro aktivní podzim

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Co můžete dělat v listopadu? No, spousta věcí – důležité je, aby byly zdrojem radosti. Společně se Sárou a Pawlem vám ukážeme způsoby, jak strávit podzim aktivně, bohatý na endorfiny a výhledy, které vám zůstanou v paměti ještě dlouho.

Udělejte si procházku (nebo výlet)

Přestože si většina z nás spojuje listopad s teplou dekou, čajem a dlouhými večery strávenými nad knihou nebo u televizní obrazovky, někdy stojí za to opustit 4 stěny bytu a vydat se za dobrodružstvím. Kam tě nohy zanesou? Je to na tobě. I rychlý výlet do nejbližšího parku může být plný pozitivních emocí a radosti. Pokud máte více volného času, může být dobrý nápad delší výlet do přírody. Zamiřte do hornatého okolí – mišmaš zlatých stromů a holých skal odrážejících se v hladině horských jezer je úchvatný.

Nevzdávejte se outdoorových aktivit

Listopad je zvláštní měsíc, ve kterém se na jedné straně loučíme s typickými prázdninovými aktivitami, na straně druhé netrpělivě čekáme na první sníh a otevření sjezdovek. Nicnedělání zde však není nejlepší řešení. Zachyťte každý sluneční paprsek a využijte všechny teplé dny k pohybu. Nechť jsou podzimní výhledy motivací navíc! Co takhle bruslení na kolečkových bruslích, skateboarding, nebo tradiční – cyklistika? Sportovního ducha můžete posílit také běháním, cvičením nordic walkingu nebo lezením. Vyberte si disciplínu, která vám vyhovuje, pamatujte na jednu důležitou věc: ať je váš outfit adekvátní povětrnostním podmínkám. Nikdo není rád nemocný.

Co takhle nový koníček?

Každý měsíc je vhodný čas začít s novým koníčkem. Možná vám v listopadu zabuší srdce směrem k fotografování? Podzimní světlo, zalité různými odstíny, malebné výhledy, mlžný vzduch a nostalgická aura si jen žádá, abyste je zachytili. K zahájení nového dobrodružství nepotřebujete žádné speciální vybavení. Vezměte si s sebou fotoaparát, který už máte, starý analog (s trochou cviku získáte skvělý efekt) nebo… telefon. Inspiraci na zajímavý snímek najdete na každém kroku – podívejte se na nápady účastníků soutěže #LifespirationStartsHere.

Přečtěte si další článek