Čtení na 3 min 19 Dub 2024

IRO Paris: Newyorský styl a pařížská elegance

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Milujete nonšalantní pařížský styl? Imponuje vám newyorský streetwear? Spojení těchto dvou módních světů nemusíte složitě hledat. Najdete ho v kolekcích značky IRO Paris, která vznikla v srdci Paříže a čerpá inspiraci z americké rockové scény 70. a 80. let. Připojte se k nám a objevte jedinečnou módu této francouzské značky.

Z hudebního průmyslu rovnou do světa módy

IRO Paris je francouzská značka, kterou založili bratři a bývalí hudební producenti Laurent a Arik Bittonovi. Její příběh začíná v New Yorku, kam se Laurent přestěhoval na začátku 80. let, aby se věnoval kariéře kytaristy a zpěváka rockové kapely. Ačkoli si hudební skupina získala mnoho fanoušků a podepsala smlouvu s pařížskou BMG, po čtyřech letech koncertování skončila. Laurent poté spojil síly se svým bratrem Arikem a začal se věnovat rodinnému podnikání: módě.

Bratři Bittonovi převzali značku Somebody po svých rodičích. Společná práce na rozvoji rodinné značky formovala Laurentovy a Arikovy zkušenosti a znalosti v oboru a umožnila jim založit vlastní značku. Tak vznikla v roce 2005 značka IRO Paris, která světu představila malou kolekci triček, džínů a šatů a získala si srdce všech milovnic módy. Od té doby bratři Bittonovi vytvářejí oblečení, které kombinuje odvážný newyorský styl s francouzskou rafinovaností, a přidávají k němu svěží pohled na módu inspirovaný jejich láskou k architektuře, hudbě a designu.

„Když jsem viděl energii New Yorku a zdejší módu, připadal jsem si jako v Paříži. Proto jsem se snažil tyto dva prvky v IRO Paris spojit. S Arikem jsme chtěli mít cool dámskou značku – dostupnou, svěží a zároveň jedinečnou,“ vysvětluje Laurent v rozhovoru pro The Cut.

Značka se zaměřuje na módní návrhy pro ženy, které se nebojí experimentovat se svým stylem. IRO Paris poskytuje prostor pro objevování originální image a možnost interpretovat módu po svém. Díky svému jedinečnému přístupu si značka rychle získala oblibu u zákazníků v evropských zemích, Asii, Spojených státech, Kanadě a Austrálii.

IRO Paris, móda, která nezná hranic

Žena IRO Paris je luxusní a nonšalantní. Ačkoli se nikdy nesnaží vypadat dokonale, pokaždé fascinuje svými módními volbami. Ve svých každodenních stylizacích hledá harmonii a symetrii a rozbíjí je jemnými kontrasty a výraznými střihy.

Vybírá jedinečné střihy šatů s unikátními doplňky z drahých látek, od kašmíru až po hedvábí, a kombinuje je s koženou bundou nebo motorkářskými botami. Je sebevědomá, a proto si nebojácně vybírá různé materiály, střihy a designy, protože ví, že v každé kombinaci bude vypadat fenomenálně.

„Nevytváříme šatníky pro modelky z obálek časopisů, ale pro cool ženy, které denně míjíme na ulicích,“ můžeme se dočíst na webových stránkách IRO Paris. Střihy této značky jsou jednoduché, ale zároveň nesmírně výrazné. Vycházejí z newyorského vintage stylu s nádechem rocku, pařížské romantiky a radostné japonské rozervanosti. Mix stylů udržuje u IRO Paris dokonalou rovnováhu mezi minimalismem, sofistikovaností a moderností.

IRO Paris se vyznačuje také tím, že kombinuje látky a střihy a přizpůsobuje je danému ročnímu období. „Kůže se vzory, přiléhavé a volné střihy, léto v zimě a zima v létě,“ tak popisuje značka svůj pohled na módu. IRO Paris ztělesňuje svobodnou, nebojácnou a aktivní ženu, která nosí, co chce a kdy chce, aniž by se starala o to, jak na její interpretaci současné módy reaguje okolí. Pro tuto francouzskou značku móda a luxus nemají hranice.

Přečtěte si další článek