Čtení na 3 min 20 Dub 2024

New Balance 9060: Zamilujete si je od prvního obutí

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Značka New Balance láme rekordy v oblíbenosti po celém světě. Za více než 100 let existence na trhu zaujímá veřejnost originálním designem, inovacemi a pohodlím při každodenním nošení. Právě díky těmto dvěma vlastnostem si boty New Balance ukradly srdce všech milovníků módy. Model 9060 je poctou dědictví této značky. Objevte nejprodávanější tenisky této sezóny.

William J. Riley, irský přistěhovalec žijící v Bostonu, přišel při pozorování slepic chodících po dvorku s geniálním nápadem vytvořit pružnou podpěru klenby chodidla. Inspirovala ho dokonale balancující zvířata na kuřecích nohách. Zpočátku Riley a jeho společník Arthur Hall prodávali ortopedické vložky. O inovativní řešení se však začali zajímat sportovci a stále častěji se na značku obraceli s žádostí o úpravu jejich obuvi.

Společnost New Balance tak navrhla první běžeckou botu, která měla jako první na světě podrážky s vlnovitý tvarem pro lepší přilnavost. Model pojmenovaný „Tracker“ si oblíbili běžci na školách a univerzitách v Massachusetts. Celosvětové uznání přinesl značce New Balance Jim Davis, který ji v roce 1972 odkoupil od původních majitelů. Davis uvedl na trh řadu inovativních výrobků, které si získaly pozornost nejen sportovců, ale i mezinárodních hvězd popkultury.

Dnes patří New Balance k nejoblíbenějším sportovním a lifestylovým botám. V letošní sezóně je model 9060 opravdovou senzací.

Kde se budoucnost setkává s minulostí

Za design modelu New Balance 9060 jsou zodpovědní James Lee a Yue Wu. Při práci na novém modelu se tvůrčí tým zamýšlel nad botami, které zákazníkům dosud udávaly směr.

„Navázali jsme na úspěch modelu 327 inspirovaného sedmdesátými lety a modelu 57/40, který odkazoval na styl 80. a 90. let. Pohled do roku 2000 nám tedy připadal jako přirozená volba, “ říká James Lee v rozhovoru pro Vogue.

Návrháři se inspirovali moderním designem a vytvořili jedinečnou obuv, která zaujme na první pohled. Podle Yue Wu se úspěch modelu NB 9060 skládá ze specifických prvků, které zapadají do celkového pohybu boty. „Koncept pohybu učinil všechny boty, které inspirovaly model 9060, nezapomenutelnými,“ zdůrazňuje.

Wu pečlivě studoval každý z vybraných retro modelů New Balance, aby navrhl svršek boty a identifikoval prvky, které je ovlivnily a staly se ikonickými. To vedlo k vytvoření reflexního loga a abstraktní výšivky na mezipodešvi. Současně James Lee zdokonalil podrážku, doplněnou měkkým odpružením ABZORB a systémem CR na patě, který kontroluje pohyb. Model 9060 byl poprvé představen světu Joe Freshgoods, což mu zajistilo status módního hitu.

New Balance 9060: boty pro každou příležitost

Úspěch modelu 9060 je založen na jeho inovativním retro designu, pohodlí a nekonečných možnostech stylingu. Tuto obuv sladíte s elegantním ležérním oblečením, sportovními outfity nebo elegantnějšími šaty. Vše záleží na tom, jak chcete svůj vzhled variovat.

Pokud zvolíte splývavou sukni, která je v letošní sezóně jaro/léto velmi trendy, a sladíte ji s geometrickým tričkem, tenkým pleteným svetrem nebo oldschoolovou mikinou, boty NB 9060 dokonale doplní váš vzhled. Model NB 9060 je skvělým doplňkem, který dodá vzhledu nádech lehkosti a rozbije elegantní charakter outfitu. Tyto boty doplní i ležérnější outfity, které se skládají z širokých kalhot, neutrálního trička a baseballové čepice.

Ve slunečných jarních dnech oblékněte model NB 9060 k džínám s rozhalenkou a krátkému béžovému trenčkotu v délce do boků. Možnosti stylingu těchto bot jsou omezeny pouze vaší fantazií.

Přečtěte si další článek