Čtení na 4 min 24 Lis 2023

Jak si uspořádat zásuvku se spodním prádlem?

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Pánské a dámské spodní prádlo by mělo být v šatníku odděleno od ostatních věcí. Správné uložení jistě usnadní nalezení toho kousku, který právě potřebujete. Mimo jiné zabrání deformaci choulostivějších položek, jako jsou například podprsenky. Známe to všichni, občas se v šuplíku se spodním prádlem tak trochu ztratíme. Zkusili jsme se podívat na pár typů, jak si s tím poradit.

Jak skladujete spodní prádlo?

Spodní prádlo bývá malé, takže se snadno ztratí, pomíchá a poškodí. To může občas ranní přípravu pěkně protáhnout, hlavně když spěcháte. Správná organizace spodního prádla udržuje pořádek a přehled, je pak snazší najít jednotlivé kusy i ve spěchu. Házet všechno volně do šuplíku není nejlepší nápad, protože dříve nebo později v něm nastane naprostý chaos.

Jak nejlépe ukládat spodní prádlo? Začněte klasicky tím, že všechny kousky seskupíte dohromady podle druhu, abyste je později mohli snáze uspořádat. Dalším krokem je skládání. To je důležité, díky složení ušetříte místo a snadněji vše uložíte. Skvělým trikem je srolování kalhotek a ponožek, stejně jako skládání do čtverce nebo trojúhelníků v závislosti na střihu. Podprsenky se naopak ukládají rozložené na plocho, aby nedošlo k deformaci košíčků. Pánské spodní prádlo zabírá podstatně méně místa. Zde můžete snadno pokládat jedny boxerky za druhé. Máte tak přehled a nemusíte nic složitě hledat.

 

Uspořádání spodního prádla v šatníku s menším počtem kusů je jednodušší, než když máte mnoho různých stylů. Pomůže vám, když rozdělíte oblečení dle příležitosti, to usnadní rychlý výběr správného výrobku z určité skupiny. Jak si nejlépe spodní prádlo uspořádat? Ideální jsou speciální boxy nebo organizéry s přepážkami. Pokud je to možné, je dobré podprsenky zavěsit na ramínka. V případě, že tato možnost u vás nepadá v úvahu položte je na plocho. Naskládejte je na sebe, abyste ušetřili místo. Pamatujte, že je nesmíte pomačkat ani jinak kroutit, nebo je naskládat příliš těsně na sebe.

Asi nejtěžší je ukládání tvarujícího prádla. Jedná se o speciální produkty, které pomáhají zakrýt určité tělesné nedokonalosti. Často mají kostice, extra pěnu nebo tužší konstrukci. Kalhotky a overaly se obvykle pouze přeloží napůl a naskládají jednotlivě. Podprsenky je třeba zapnout a ukládat jednu vedle druhé a stejně postupujeme i u korzetových topů. V obchodech se samozřejmě objevují speciální organizéry, ale ne vždy jsou nezbytné, zejména pokud máte v šuplíku se spodním prádlem jen jeden takový model.

Organizace spodního prádla DIY

Uspořádání spodního prádla ve skříni bude jednodušší, když prostor v zásuvkách vyplníte funkčními pomůckami. V obchodech najdete doplňky, které se snadno vejdou do každého kusu nábytku. Ne vždy však musíte rovnou kupovat hotové organizéry nebo rozdělovače, můžete si je zkusit vyrobit sami. To, co máte doma, lze proměnit v praktické a zároveň krásné doplňky, je však zapotřebí trochu kreativity.

DIY organizace spodního prádla není nic jiného než použití starých kartonových krabic, košů a jiných úložných boxů, které doma již nevyužijete. V podstatě vám poslouží k tomu abyste oddělili jednotlivé druhy spodního prádla. Můžete je polepit barevným papírem nebo zbytky látek, tak aby ladily s ostatním nábytkem. Další možností je vyrobit si vlastní přihrádky, například z tuhého kartonu nebo z obalů od punčocháčů. Díky nim snadno vyrobíte přihrádky neobvyklých rozměrů. Jak můžete ještě spodní prádlo uspořádat? Srolované ponožky vložte do ruliček od toaletního papíru a seřaďte je do řady. Ujišťujeme vás, že tímto způsobem se žádná z nich nikdy neztratí!

Pánské a dámské technické prádlo je obvykle mnohem objemnější než klasické běžné oblečení. Jak tento typ spodního prádla ukládat? Pověsit je na ramínko není dobrý nápad, protože materiál se může snadno zdeformovat. Trička a legíny bude nejjednodušší složit nebo srolovat. Umístěte je na suché a zároveň vzdušné místo. K tomu se skvěle hodí právě rozdělovače. Pokud byste je nacpali do šuplíku a zmačkali, ztratí prádlo své funkční vlastnosti. Je dobré jednotlivé kusy také oddělit například bílým hedvábným papírem. Nezapomeňte do kartonových krabic udělat otvory, abyste zajistili dostatečnou cirkulaci vzduchu, nebo zvolte jiné úložné krabice, které však propouštějí vzduch.

Vlastní výroba doplňků k uspořádání prádla vám dává možnost být kreativní a také ušetřit trochu peněz použitím materiálů, které máte doma k dispozici. Balení spodního prádla nebo ponožek do barevných vzdušných síťovaných sáčků je jednoduchý trik, jak uspořádat volný prostor. Důležité je, že takové obaly můžete nahradit například sáčky z bavlny. Můžete do nich také bez obav vložit sušenou levanduli a vytvořit tak krásnou vůni pro váš šatník, která ještě navíc ochrání oblečení před nevyžádaným hmyzem. K oddělení podprsenek se hodí vlastnoručně vyrobené přepážky, využít lze opět kartón. Můžete je tak rychle oddělit od ostatního oblečení. Díky dobré organizaci spodního prádla budete mít vždy pořádek ve skříni pod kontrolou a jednotlivé kousky vám udělají vždy radost, hlavně když je snadno najdete.

Přečtěte si další článek