Čtení na 3 min 12 Pro 2023

Pánské zimní trendy 2023/2024

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Letošní zimní móda potvrzuje, že sledovat světové trendy prezentované na přehlídkových molech se vyplatí. Mnoho návrhů od světoznámých návrhářů lze využít i pro každodenní nošení.

Pánská móda pro zimní sezónu 2023/2024 vychází z kombinace klasiky a současnosti. V oblibě jsou opět dokonale padnoucí obleky, saka nebo kalhoty. Kromě toho jsou oblíbené vzory, které byly charakteristické pro minulá desetiletí. K trendům patří také nový pohled na pánskou ležérní a sportovní módu. Kterým z aktuálních trendů stojí za to věnovat pozornost?

Smart casual v trendech pánské zimní módy 2023/2024

V letošní sezóně se módní návrháři zaměřují především na pohodlí a komfort. Proto je smart casual v popředí módních trendů na zimu 2023/2024. Sportovní elegance umožňuje velkou volnost při kombinování různých kusů oblečení.

Jak se nosí smart casual? Stačí si vzít elegantní sako, kvalitní kalhoty a kožené tenisky. Jiný outfit vytvoříte kombinací sportovní košile, oblekových kalhot, baseballové čepice a dlouhého vlněného kabátu.

Smart casual vám na rozdíl od formálního oblečení umožňuje kombinovat výraznější barvy a odvážnější vzory. Je proto skvělou volbou pro ty, kteří chtějí se svou image experimentovat. Kde najdete oblečení pro vytvoření smart casual vzhledu? Nabízí je značky, jako jsou Boss, Kenzo nebo Moschino.

Vlněné svetry

V zimní pánské módě vynikají textury oděvů. Materiál je důležitý zejména při výběru svetru. Modely z odolných a kvalitních tkanin nevyjdou rychle z módy, vydrží vám dlouho a jsou také praktické.

V zimní pánské módě vynikají textury oděvů. Materiál je důležitý zejména při výběru svetru. Modely z odolných a kvalitních tkanin nevyjdou rychle z módy, vydrží vám dlouho a jsou také praktické.

Alternativou vlny je bavlna a kašmír. Oba materiály jsou příjemné na dotek, hřejí, jsou prodyšné a přírodní. Čím více jich svetr obsahuje, tím lépe. Oblečení totiž vydrží dlouhá léta a materiál se během používání výrazně nevytahá.

Pánské kabáty

V letošní sezóně se do popředí dostávají krátké pánské kabáty rovného střihu. Nové podoby tohoto klasického svrchního oděvu budou hrát hlavní roli. Při výběru kabátu na zimu volte vlněné modely v odstínech šedé, tmavě modré a černé. Lze je snadno sladit s každodenním i pracovním vzhledem. Delší střihy jsou k dispozici u značek Calvin Klein a United Colors of Benetton.

Klasika s moderním nádechem

V čele trendů pro zimní sezónu 2023/2024 stojí britská elegance, dokonale padnoucí obleky, kabáty a bundy v klasických barvách a vzorech představily například značky Dior a Kenzo. Návrháři se inspirovali oblečením anglických gentlemanů a do trendů zavedli charakteristický britský károvaný vzor v béžových odstínech.

Obleky prošly v této sezóně revolucí. Aktuálním trendem jsou dvouřadové modely v uvolněném střihu ve stylu 90. let. Při výběru obleku, který vydrží několik sezón, se vyplatí věnovat pozornost materiálu. Vlna s hedvábnou úpravou se dokonale přizpůsobí tělu a je mimořádně pohodlná. Nemusíte se bát ani malého množství syntetických příměsí, díky nimž se oblek snadno udržuje a je méně náchylný k mačkání.

Návrat módy 90. let

Když už jsme u módy předchozích desetiletí, podívejme se blíže na návrat stylových trendů 90. let. U mužů je populární zejména grungecore. Roztrhané kalhoty, široké mikiny a svetry, flanelové košile, pytlovité bundy a kožené bundy jsou opět v módě. Pokud máte toto oblečení a doplňky ve svých skříních už dlouho, je na čase je vytáhnout. Značky jako Gucci, Givenchy, AllSaints a Dr.Martens vás k tomu jen vyzývají.

Přečtěte si další článek