Čtení na 4 min 29 Říj 2020

Jak si vytvořit top šatník? Pozornost upřete na kvalitu!

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Každý z nás si zaslouží tu nejvyšší kvalitu a nejlepší materiály. Dopřejte svému šatníku trochu luxusu i ve spodních poličkách. Podívejte se, kterým prémiovým oděvům a doplňkům stojí za to věnovat pozornost a podívejte se, jak najít ty správné!

Jaké si vybrat materiály?

Je třeba připomenout, že nejen značka, ale i tkanina jsou důkazem prémiového oblečení. Složení látky má velký význam nejen v letní sezóně, ale i v zimě. Naštěstí se stále více pozornosti věnuje materiálům a důraz se klade na jejich přírodní původ. Princip je jednoduchý – čím vyšší je procento přírodních vláken ve složení, tím lépe! To platí pro všechny typy: vlna, hedvábí, bavlna nebo len. Na podzim a v zimě tedy sáhněte po vlněných kabátech, svetrech nebo bundách. Nejenže vypadají skvěle a jsou příjemné na dotek (je to mýtus, že vlna štípe – kvalitní vlněný materiál je jemný a příjemný), ale chrání vás i před chladem. Zkuste si jen jednou obléci vlněný svetr a už navždy se vzdáte jeho levnější, akrylové nebo polyesterové náhrady. Dalším materiálem, který stojí za pozornost, je hedvábí. Je to náročná, ale ušlechtilá a elegantní látka. Hedvábná halenka nebo šaty jsou nepostradatelné pro zvláštní příležitosti. Nezapomeňte ani na bavlnu – i když je to poměrně běžná tkanina, její lepší kvalita závisí na hmotnosti, typu vlákna nebo struktuře. Právě prémiové značky častěji používají bavlnu z ekologického zemědělství, která je trvanlivější.

TOMMY HILFIGER / MAX&CO. / DESIGUAL

TWINSET / POLO RALPH LAUREN / KARL LAGERFELD

HUGO / CALVIN KLEIN / HUGO

HUGO / TOMMY JEANS / STRELLSON

Kvalita, kterou si zasloužíte

Viditelná vlákna? Neesteticky vypadající švy? Zkroucené rukávy? Při dobrém oblečení, zapomeňte na tyto problémy. I přestože kvalita švu není na první pohled viditelná, určuje životnost vašeho oblečení. Mimochodem ovlivňuje to i vaše psychické pohodlí. Pokud víte, že máte na sobě halenku dokonale propracovanou v každém centimetru, okamžitě se cítíte jistější. Proto vždy zkontrolujte každý šev, všímejte si látky, zipů, zapínání na knoflíky a povrchové úpravy. Můžete také sáhnout po ověřených a známých značkách, které jsou pověstné vynikající kvalitou svých výrobků.

MAX&CO. / BOMBOOGIE / DIESEL

ALLSAINTS / ALLSAINTS / ICEBERG

TOMMY HILFIGER / G-STAR RAW / HUGO

POLO RALPH LAUREN / ALLSAINTS / ICEBERG

Design pro náročné

Chcete vyniknout? Dobrý design má velký význam nejen ve světě módy. Stojí za to, aby byl váš šatník jedinečný po každé stránce, nejen co se týče výběru materiálů a jejich kvality. Design, střih a estetika jsou stejně důležité. I zdánlivě obyčejná košile díky inovativním řešením jakými jsou zajímavě vybrané prvky nebo originální střih, získá na šarmu. A stejně dobře střižený kabát vám umožní, i když jen třeba ve vašich představách, přesunout se do ulic Paříže nebo New Yorku.

SPORTMAX CODE / TOMMY HILFIGER / ALLSAINTS

TOMMY JEANS / SILVIAN HEACH / SPORTMAX CODE

TOMMY HILFIGER / TOMMY HILFIGER / HUGO

TOMMY HILFIGER / DIESEL / TOMMY HILFIGER

Top boty a doplňky

Vynikající materiál, skvělá kvalita zpracování a tvar nebo barva přitahující pozornost se netýká pouze oblečení. Jsou stejně důležité pro jakékoliv doplňky a boty, které doplňují náš styling. I taková maličkost, jako je hedvábný šátek s propracovaným potiskem, může změnit jednoduchý, obyčejný outfit a dodat mu šmrnc. Proto při výběru různých doplňků dbejte na jejich provedení a nebojte se originálních střihů. Poslouží vám nejen na jednu sezónu – prémiové doplňky, zejména ty z přírodní kůže, jsou totiž investicí do dalších let.

TOMMY HILFIGER / HUGO / KARL LAGERFELD

PATRIZIA PEPE / MOSCHINO / VAGABOND

POLO RALPH LAUREN / TOMMY JEANS / STRELLSON

TOMMY HILFIGER / GUESS JEANS / ARMANI EXCHANGE

Přečtěte si další článek