Čtení na 3 min 23 Říj 2020

Trendy zimní obuv – jak se stylově obout do chladného počasí

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Inspirujte se, nadchněte se a rozhlédněte se po pohodlných a designových botách. Jaké jsou trendy na přehlídkových molech a co bude vidět na ulicích? Upřete svou pozornost na 5 druhů módních bot, které budou v následujícím období na výsluní!

Boty s ozdobnými prvky

Milujete šperky? Pak si tyto boty zamilujete! Nejen pečlivě zdobené podpatky, ale i celé boty rozzáří tmavé podzimní večery. V této sezóně se návrháři zaměřili na šperkové motivy. Na svršcích či jako náhrady koženého řemínku u kotníku jsou zavěšeny zlaté spony, nášivky potažené zirkonem (např. ve tvaru mašliček) nebo silné řetízky. Obuv ve stylu glamour se nemusí nutně nosit pouze na speciální příležitost – perfektně se hodí ke koženým kalhotám i k ležérním džínům.

STEVE MADDEN / LIU JO / LOVE MOSCHINO

KARL LAGERFELD / GUESS JEANS  / KURT GEIGER LONDON

Kozačky nad kolena

Díky Arianě Grande se nám tento trend vrací po několika sezónách zpět. Úzké kozačky nad kolena jsou hitem letošního podzimu. Vyrábějí se v několika verzích, se silnějším podpatkem, lakované, ve výrazné barvě nebo v tlumených odstínech černé nebo béžové … Je jen na vás, jak je necháte vyznít. Navrhujeme je kombinovat s maxi kabáty, s koženým oblečením a pletenými šaty.

MANGO / ANSWEAR.LAB / STEVE MADDEN

ANSWEAR.LAB / STEVE MADDEN / STUART WEITZMAN

Vojenský styl

Abychom mohly zakomponovat do outfitů doplňky ve stylu army, nemusíme nutně vstoupit do armády. Vojenské boty – těžké šněrovací s vyšším svrškem jsou nezpochybnitelným hitem této sezóny. V 90. letech je Madonna a Drew Barrymore milovaly, dnes se opět objevují na molech nejznámějších návrhářů od Diora až po Valentina. Masivní, černé, vypadají skvěle s podkolenkami nebo punčochami. Kromě vizuální přitažlivosti jsou i praktické – překážkou vám nebudou žádné louže, závěje ani blátivé ulice.

ALTERCORE / MANGO / DR.MARTENS

MUSTANG / MEDICINE / DR.MARTENS

Pánská inspirace

Dámy, které upřednostňují klasickou eleganci a retro styl, ocení boty vytažené z pánského botníku. Na Oxfordkách, mokasínách a kozačkách Chelsea se objevuje děrovaný svršek a výrazné stehy. Chloe ve své show použila klasické boty – můžete je kombinovat s romantickými šaty, širokými džínami nebo károvaným oblekem.

VAGABOND / DR.MARTENS / MARCO TOZZI

VAGABOND / DR. MARTENS / ALTERCORE

Nechte vyznít podrážku

Podrážka musí být výrazná i v této sezóně. Chcete-li se vrátit v čase, zaměřte se na boty na platformě, které byly v 90. letech populární. Kotníkové boty a boty Chelsea umístěny na hladké vysoké podrážce potěší minimalismem. Dámám, které mají rády výzvy, se budou líbit tzv. traktorové podrážky. Na masivní podrážce se objeví i tenisky. Jedna věc je jistá – v takových botách přežijete liják!

CATERPILLAR / STEVE MADDEN / KARL LAGERFELD

TOMMY JEANS / TAMARIS / ALTERCORE

Přečtěte si další článek