Čtení na 3 min 05 Pro 2023

Jaké zvolit dekorace na stůl, když pořádáte večírek?

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Každý občas pořádáme oslavy doma. Kromě příprav kolem jídla, pití, hudby a pozvánek, je také důležitá výzdoba, díky které navodíte u hostů tu správnou náladu.  

Jak prostřít stůl na večírek?

Prostřít stůl na večírek může být někdy náročné kvůli velkému množství všech věcí, které jsou pro oslavu nezbytné. Je třeba myslet na nádobí, příbory, ubrousky a dekorativní prvky, které celku dodají charakter. Uspořádání může být pestré, ale zde je opravdu důležitá střídmost, protože přeplněný stůl nevypadá nikdy dobře. Pokud máte na stole květiny, měly by končit ve výši očí a ostatní doplňky musí zaujmout nejen designem, ale především jejich funkčností.

 

 

Je dobré, aby výzdoba stolu pro domácí večírek přímo navazovala na váš interiér. Hledáte něco univerzálního? Už samotné ovoce a pečivo, může fungovat jako dekorace, pokud je umístíte do zajímavé mísy nebo koše. Stejně tak si lze pohrát s ubrousky a různě je poskládat. V závislosti na ročním období vybírejte různé sezónní produkty, měňte ubrusy a umisťujte svíčky, které vždy zajistí příjemnou atmosféru. Jak nejlépe prostřít stůl na večírek? Sáhněte po kovových, skleněných a zrcadlových akcentech, jsou nesmírně elegantní, zatímco přírodní předměty, jako jsou šišky, květiny a mech, podtrhnou idylickou atmosféru.

Jak na samotné prostření stolu na večírek?

Zajímá vás, jak prostřít stůl na večírek? Na desku stolu položte běhoun nebo ubrus. Pro neobvyklé uspořádání můžete nonšalantně přehodit další ubrus v kontrastní barvě, například přes horní desku. Navrch položte prostírání nebo ubrousky, případně rovnou zvolte nádobí. Jaké zvolit dekorace? Celkový dojem můžete ozvláštnit vázami, svícny, podnosy a také tácy. Slavnostní i všední kompozice doplníte především drobnými detaily. Nápadné kroužky na ubrousky nebo efektní karafa na vodu budou zajímavým prvkem, kterým celý vzhled dokončíte. Servírování občerstvení na dřevěném prkénku je dalším skvělým nápadem, stejně jako servírování pizzy na speciálním kameni. Někdy stačí jen vyměnit prostírání a nádobí, aby i na jednoduchém bílém ubruse vznikl úplně jiný efekt. Nezapomínejte, že výzdoba stolu pro večírek by měla povinně odpovídat formálnosti příležitosti.

Jak vyzdobit stůl na večírek?

Výzdoba stolu na večírek nemusí být vůbec nóbl, aby potěšila vaše hosty. Bílý ubrus vypadá krásně, když ho ozdobíte jen barevnou kyticí květin umístěnou ve skleněné váze. Kontrastní ubrousky dodají šmrnc stejně jako svícny se zajímavým tvarem nebo svítící světýlka zastrčená ve vysoké křišťálové míse.

Nakonec můžete na stůl doplnit svátečními suvenýry nebo dary přírody, například sušenými okvětními lístky růží. Pro nadcházející svátky se rozhodněte vyzdobit stůl dekoracemi s vánoční tematikou. Inspirujte se barvami a materiály, které odpovídají danému období.

Přečtěte si další článek