Čtení na 3 min 14 Bře 2024

Módní pánské trendy pro jaro a léto 2024

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Jaké jsou trendy, inspirace a must-have kousky, které byste si neměli nechat ujít v nadcházející sezóně? Módní pánské trendy se mění každou sezónu a my známe ty nejnovější. Máme očekávat pokračování návratu stylu 90. Let, nebo se budou trendy ubírat jiným stylem?

Především můžeme očekávat návrat k elegantnímu a minimalistickému stylu. Takzvaný tichý luxus nabízí mnoho možností pro milovníky pánské módy. Rok 2024 je rokem, kdy využijete dobře padnoucí oblek nebo dokonce jenom sako. Sázkou na jistotu je oblečení vyrobené z kvalitních materiálů. V trendu budou jak úzké siluety, tak oversized obleky pro muže. Ty jsou teď mimochodem mimořádně módní.

Mezi nejnovější trendy v pánské módě patří také opět móda z 90. let. Grungecore – kožené bundy, pracovní oblečení, široké mikiny nebo flanelové košile – jsou skvělou volbou, pokud preferujete uvolněnější styl. Nemusíte se bát experimentovat, a co víc, v takovém oblečení budete vypadat stylově. Je dost možné, že už máte některé z těchto kousků dávno ve svém šatníku.

Návrat k retro stylu: Klíčové trendy pro pánskou módu jarní sezóny

Co letos módu pro muže v jarní sezóně vyznačuje? Je to skvělá příležitost pro návrat k retro stylu. Pánské kabáty a bundy, evokující kultivovaný šarm anglického gentlemana, získávají na významu a budou se letos těšit obrovské popularitě. Béžový britský kostkovaný kabát je vynikající volbou, která dokonale ladí s jakoukoliv kombinací. Čím jednodušší a klasičtější vzor, tím větší eleganci a sofistikovanost v sobě skrývá. Jednoduchost a vkus jsou klíčovými prvky pro nadcházející sezónu.

Objevte pánskou módu na Answear.cz

Pokud hledáte kalhoty, vyberte si z několika základních modelů. Budou trendy široké baggy džíny v různorodých materiálech. Ty, kterým se zužují nohavice jsou teď obzvláště módní. Můžete se rozhodnout pro vyšší pas, který se hodí zejména k různým modelům plátěných kalhot. V tomto případě je zkombinujte s elegantním páskem.

Nadčasové vs. trendy: Volba mezi klasikou a neonovými barvami v pánské módě

Ideální volbou budou klasické barvy, které se skvěle hodí do každého outfitu. Nechte se inspirovat černou, šedou a tmavě modrou, které jsou vždy elegantní a nadčasové. Sázka na tradiční vzory a střihy vám umožní snadno kombinovat takové oblečení s prakticky jakýmkoli kouskem ve vašem šatníku, včetně těch z minulých sezón.

Nudí vás klasika? Pak se nebojte neonových barev, které budou hitem sezóny. Výrazné a oslnivé barvy, zejména žlutá a zelená, skvěle ladí s tradičními doplňky a mohou dodat vašemu outfitu nezapomenutelný nádech. Pánské košile nebo volnější svetry v těchto trendy barvách lze skvěle zkombinovat s baggy džíny nebo oblečením v pracovním stylu, které je momentálně velmi populární.

Nebojte se experimentovat! Smíchání tradičních barev s neonovými je jedna věc. Kombinace dobře padnoucích kalhot s volnou flanelovou košilí nebo koženou bundou přináší další možnosti pro zajímavé outfitové kombinace. Pokud se cítíte trochu nejistě ohledně těchto stylových experimentů, vždy můžete vsadit na spolehlivý smart casual look.

Elegantní a pohodlné oblečení ve volnějším stylu je skvělou volbou jak pro každodenní nošení, tak i pro speciální příležitosti, jako jsou pracovní schůzky. V tomto směru pánská móda osloví jak příznivce netradičních kombinací, tak ty, kteří dávají přednost klasickému stylu.

Pánská móda 2024: must-have nadcházející sezóny

Určitě se vyplatí investovat do kožené bundy, která dokonale zapadá do stylu grungecore z 90. let. Kromě toho budou skvělou volbou pánské flanelové košile, zejména ty s klasickými vzory, které působí velmi zajímavě ve spojení se světlými džíny. Tyto kousky můžete vybírat jak v tlumených barvách, tak i v zářivých odstínech, avšak bez pastelových tónů.

Pokud preferujete elegantní styl, rozhodně vsaďte na pánský kabát. Model s lehce prodlouženým střihem, vyrobený z kvalitních materiálů a s minimem syntetických vláken, bude fungovat skvěle. Tento kabát může mít jakýkoli tlumený odstín, avšak nejlepší volbou jsou odstíny šedé a tmavě modré, které skvěle ladí s prakticky každým outfitem.

Pro všechny, kteří si přejí vypadat stylově, může být pánská móda přímo z přehlídkových mol inspirativní. Rok 2024 přináší návrat mnoha klasických stylů, ale také několik nových trendů. S tak širokým výběrem je snadné najít to správné řešení přímo pro vás a vytvořit jedinečný outfit.

Přečtěte si další článek