Čtení na 3 min 11 Čvn 2020

K vodě nebo do hor? Co si vzít s sebou na dovolenou?

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Léto je už za rohem a vy jistě plánujete, jak strávit dovolenou. Dilema možná vzniká při rozhodování, zda vyrazit na hory nebo si užít čas odpočinku u vody. Než se vydáte za velkým dobrodružstvím, nezapomeňte si prolistovat našeho stylového průvodce a zjistěte, co si můžete vzít s sebou.

Jaký druh oblečení se hodí k vodě?

Ať už trávíte letní čas u moře, jezera, nebo u řeky – určité oblečení a doplňky jsou nezbytné bez ohledu na to, kde se budete nacházet. Jednoznačně budete potřebovat plavky, alespoň dva druhy. A i když nebudete plavat, při opalování oceníte plážové oblečení. V této sezóně jsou v módním hledáčku pozemské tóny: cihlová, khaki, zelená, béžová a odstíny hnědé a okrové. Pokud dáváte přednost něčemu více výraznému, vyberte si potisky nebo si pohrajte se střihem: asymetrické ramenní průramky, záhyby či výřezy v plavkách budou skvělou volbou.

Vy však k vodě potřebujete víc než jen plavky! Na rychlý výlet do přímořské restaurace nebo na dlouhé procházky u jezera budete potřebovat samozřejmě i lehké a vzdušné oblečení: volné šaty, trička a šortky. Zaměřte se na přírodní materiály jako jsou len a bavlna. Trendem v této sezóně jsou tropické vzory.

ONLY / BILLABONG / KARL LAGERFELD / ANSWEAR / ANSWEAR

TOMMY HILFIGER / JACK & JONES / MEDICINE / MEDICINE / TOMMY HILFIGER

Potřebné doplňky vhodné k vodě

Do cestovního kufru musíte přidat i několik důležitých doplňků. Rezervujte si místo pro žabky a espadrilky – letos jsou na výsluní splétané vzory a mohutné platformy. Budete také potřebovat brýle i pokrývky hlavy. Kromě univerzálních slaměných klobouků, stále kralují i ​​rybářské kloboučky, které se na molech objevují již několik sezón a letos v létě kromě textilní verze budeme nosit i slaměnou alternativu. Nezapomeňte na barevnou soupravu ručníků a šperků. Náramky a náušnice s motivem mušlí vám dodají divoký vzhled. A všechny potřebné nezbytnosti zabalte do proutěného košíku, který se v tomto roce dostal na módní Olymp.

MANGO / MANGOBRIXTON / NOBO / PIECES

MEDICINE / FILA / RAY- BAN / BIRKENSTOCK / KENZO

Co si zabalit do hor?

Někteří dávají přednost bezstarostnému lenošení na pláži, jiní mají rádi aktivní odpočinek v horách. Pokud patříte do druhé skupiny, určitě víte, že v horách je důležitější než trend a styl, pohodlí a bezpečnost. Začněte batoh zaplňovat speciální outdoorovou obuví vybavenou protiskluzovou podrážkou a svrškem, který stabilizuje kotníky a chrání je před vymknutím. Na malé i velké túry budete potřebovat sluneční brýle a pokrývky hlavy. Na výběr máte mnoho možností: můžete si vybrat univerzální baseballovou čepici nebo klobouk. Pokud jde o oblečení, dejte přednost jistotě: nejlepší možností jsou šortky s velkými kapsami a tričko. Tato kombinace je univerzální a nadčasová – originalitu vaší image získáte pomocí zajímavého potisku, výrazných log nebo vtipných citátů na tričkách.

ADIDAS PERFORMANCE / KAPPA / ROXY / TOMMY HILFIGER / ADIDAS PERFORMANCE

PEAK PERFORMANCE / NATIVE / ELEMENT / ADIDAS PERFORMANCE / NAPAPIJRI

 

Přečtěte si další článek